Films, Series & TV

Danai Gurira keert terug als Okoye in spin-off van 'Black Panther'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Danai Gurira keert terug als Okoye in spin-off van 'Black Panther'

Danai Gurira viel op in Black Panther vanwege haar voortreffelijke rol als Okoye, de generaal van de vrouwelijke militaire eenheid Dora Milaje. Fans van het personage hebben veel om naar uit te kijken, want ze keert niet alleen terug in Black Panther: Wakanda Forever, maar ook in een geheel nieuwe spin-off van de superheldenfilm.

Speelt zich af in Wakanda

Volgens Collider hebben bronnen, die betrokken zijn bij het project, bevestigd dat Gurira een deal heeft gesloten met Disney om de rol van Okoye weer op zich te nemen in de spin-off. Het zou hierbij niet gaan om de eerder aangekondigde spin-off die zich eveneens in Wakanda gaat afspelen. Naar verluidt gaat het om een televisieserie voor de streamingdienst Dinsey+. De serie wordt hoogstwaarschijnlijk geregisseerd door Ryan Coogler, die ook verantwoordelijk is voor de regie van de eerste Black Panther-film. Tot zover is alleen nog bekend dat de serie zich zal afspelen in Wakanda.

Wakanda Forever

Los van de spin-off is Okoye ook te zien in Black Panther: Wakanda Forever. Marvel maakte eerder deze maand bekend dat het vervolg op Black Panther op 8 juli 2022 in de bioscoop te zien zal zijn. Helaas zal Chadwick Boseman niet te zien zijn als T'Challa, omdat hij overleed voordat de opnames van de film van start gingen.

Ster advertentie
Ster advertentie