Films, Series & TV

Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

foto: Marvel Studios
  1. Newschevron right
  2. Releasedatum van Black Panther 2 is bekend!

De film Black Panther 2 gaat er zeker komen en nu heeft Marvel ook bekendgemaakt wanneer! De grote baas van Marvel Studios, ene Kevin Feige, en filmmaker Ryan Coogler hebben officieel bevestigd dat Black Panther 2 onderweg is. De officiële titel is nog onbekend, maar de leider van Wakanda wordt op 6 mei 2022 terugverwacht in de bioscopen.

Black Panther 1

Het eerste deel van Black Panther verscheen vorig jaar in februari en bleek een immens succes. De cast was zeer divers, de vrouwen in de film waren stoer, de soundtrack was keihard en het verhaal was sterk. De film inspireerde velen dan ook tot acties. Zo huurde Kendrick Lamar een bioscoop af, zodat kinderen uit arme gezinnen ook naar de film konden gaan.

Plot

In de film Black Panther met Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong'o keert hoofdpersonage T'Challa terug naar het fictieve land Wakanda om zijn plek op de troon op te eisen. In die technologisch geavanceerde land verschijnt echter een oude vijand op de radar. T'Challa moet met hem zien te dealen en ondertussen de hele wereld redden.

Oscars

Dat Black Panther juist de eerste Marvel-film werd die een Academy Award won, was dan ook niet gek. Het werden er uiteindelijk zelfs drie. Ruth Carter won Best Costume Design voor haar prachtige creaties en was de allereerste Afro-Amerikaanse die ooit won in die categorie. Net als Hannah Beachler, die Best Production Design won. De prijs voor Best Music Written for Motion Pictures ging naar de Zweedse componist Ludwig Göransson die de filmmuziek had verzorgd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie