Films, Series & TV

'Black Panther' Chadwick Boseman gaat de Afrikaanse samoerai Yasuke spelen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Black Panther' Chadwick Boseman gaat de Afrikaanse samoerai Yasuke spelen

Chadwick Boseman, a.k.a. Black Panther, is erg lekker bezig. Terwijl hij schittert in Marvels Avengers: Endgame heeft de acteur getekend voor een nieuwe hoofdrol. En dat is opnieuw een bijzondere. Chadwick gaat namelijk Yasuke spelen, de eerste en enige Afrikaanse samoerai ooit. Tegen Deadline vertelde hij hoe speciaal dit project is:

"Het is niet gewoon een actiefilm, maar een culturele belevenis, een uitwisseling. En ik ben erg blij om daar deel van uit te maken."

Yasuke

Het verhaal van de samoerai Yasuke stamt uit het Japan van de zestiende eeuw. Het gaat over een Afrikaanse man die als slaaf in Japan terechtkwam en daar met zijn verschijning veel aandacht trok. Hij streed vervolgens onder de krijgsheer Oda Nobunaga, sloot met hem een vriendschap en schopte het uiteindelijk - als enige niet-Aziaat ooit - tot officiƫle samoerai. Leuk feitje: het script van Yasuke wordt geschreven door Doug Miro, een van de co-creators van Narcos. Wanneer Yasuke in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.

meer chadwick

Maar er komen meer Chadwick-films aan. Zo komt deze zomer de actiethriller 21 Bridges uit, waarin de acteur opnieuw een hoofdrol speelt. Ook is hij momenteel aan het filmen voor Da 5 Bloods, een film van regisseur Spike Lee over een groep Afro-Amerikaanse veteranen van de Vietnamoorlog.

Ster advertentie
Ster advertentie