Films, Series & TV

Donkere humor in 'After Life' keert terug met tweede seizoen op Netflix

  1. Newschevron right
  2. Donkere humor in 'After Life' keert terug met tweede seizoen op Netflix

Als je zeer recent iemand bent verloren aan kanker, dan is After Life misschien wel de laatste serie die je moet zien. Daarin speelt Ricky Gervais de rouwende journalist Tony die net zijn partner Lisa is verloren. Sinds het verlies wordt hij bijna dagelijks geconfronteerd met haar dood. Dat lijdt tot zeer pijnlijke en maar ook hele belangrijke situaties om verlies te verwerken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Videohandleiding

Tony lijkt te zoeken naar redenen om voor te leven, omdat bijna alles hem geen reet meer kan schelen. Lisa zag dit al aankomen voordat ze overleed en maakte daarom een videohandleiding voor Tony zodat hij met simpele handvatten weer door kon gaan met zijn leven. Daarin zegt ze dingen zoals: "Je bent geweldig, maar je bent ook nutteloos. Wees actief. Ga niet de hele dag thuis zitten treuren."

Prachtige dingen

Op aanraden van Lisa gaat Tony de deur uit. Hij doet alles met tegenzin en merkt langzaam maar zeker dat het leven prachtige dingen te bieden heeft. Dat haalt hij uit gesprekken met familieleden, de lokale prostituee en bezorger, zijn hond en de nieuwe medewerkster bij de krant waar hij voor werkt. Waar Tony gek van wordt, zijn de gesprekken met de psycholoog, maar ook daar zit een diepere boodschap.

After Life seizoen twee

Het tweede seizoen van After Life verschijnt 24 april op Netflix. Daarin lijkt Tony van een zuurpruim getransformeerd in iemand die het leven met beide handen wil aangrijpen. Hij lacht weer. Hij mist Lisa nog steeds en dan met name het niets doen met haar. Toch gaat hij nu definitief verder met het helpen van mensen die zijn hulp maar al te goed kunnen gebruiken in het leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie