Films, Series & TV

De Obama's onthullen de 7 kinderfilms- en series die ze produceren voor Netflix

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. De Obama's onthullen de 7 kinderfilms- en series die ze produceren voor Netflix

Michelle en Barack Obama gaan in totaal zeven films, documentaires en series maken voor Netflix. De voormalige Amerikaanse president en first lady maakten een tijdje geleden bekend een eigen productiebedrijf te zijn gestart onder de naam Higher Ground Productions. Elf maanden na het sluiten van een megadeal met Netflix, maken ze nu de details over de aankomende projecten bekend.

Educatief

Alle producties zullen voornamelijk educatief zijn. De films en series behandelen onderwerpen als afkomst, klasse, democratie, burgerrechten en nog veel meer, vertelt Barack Obama in een verklaring: "We geloven dat alle producties niet alleen entertainend, maar ook educatief, verbindend en inspirerend zullen zijn voor ons allemaal."

projecten

Eén van de projecten heet Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents, oftewel 'luister naar je groenten en eet je ouders'. Dit wordt een peuterserie waarin jonge kinderen en hun families meer leren over het verhaal achter ons eten. Daarnaast werken de Obama's ook aan Bloom, een dramaserie die zich afspeelt in New York kort na de Tweede Wereldoorlog. De serie draait om alle belemmeringen die vrouwen en gekleurde mensen meemaakten in die tijd. Een ander interessant project dat op de planning van de Obama's staat, is Overlooked. Een documentairereeks over mensen die vermoord zijn, maar wiens zaak nooit vermeld is in de krant.

American Factory

De eerste productie die uit zal komen is American Factory, een documentaire over het leven in Ohio. In een voormalige fabriek van het Amerikaanse bedrijf General Motors is nu een fabriek geopend door een Chinese miljardair. De documentaire, die al uitgezonden is op het Sundance Film Festival, gaat over de botsingen tussen het high-tech China en de arbeidersklasse van Amerika

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie