Films, Series & TV

Ali B over zijn eerste filmrol: "Soms visualiseer ik dat iemand mijn kind wat heeft aangedaan"

  1. Newschevron right
  2. Ali B over zijn eerste filmrol: "Soms visualiseer ik dat iemand mijn kind wat heeft aangedaan"

Ali B is momenteel hard aan het werk voor zijn eerste filmrol ooit. Hij speelt Hassan in de Belgische misdaaddrama Patser. Op dit moment is de filmcrew een aantal liquidatiescenes aan het draaien in Amsterdam met "weinig tekst, maar veel bloed". Ali nam RTL Boulevard mee voor een klein kijkje achter de schermen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rapper als acteur

Vooraf waren sommige mensen sceptisch over Ali B als acteur. Daarom was het voor de rapper belangrijk om zo goed en overtuigend mogelijk te acteren. Dat lukt hem blijkbaar erg goed, want zijn rol is inmiddels uitgebreid volgens RTL Boulevard. En dat komt goed uit, want ondanks dat het lange draaidagen zijn, bevalt het acteren hem heel goed.

"Ik heb de smaak te pakken. Helaas voor mijn naasten, want dat betekent dat ik nu nog meer ambities heb."

Ervaring

Ali B haalt de inspiratie voor zijn rol uit het theater, want daar moet je ook acteren en spelen met emoties. Ook visualiseert hij soms dat iemand zijn kind wat heeft aangedaan, zodat hij echt overtuigend kan acteren.

"Soms blijf ik zo goed in mijn rol dat ik na de draaidag nog steeds een boze gast ben."

PATSERS

De film Patsers, die wordt geregisseerd door Adil El Arbi en Bilall Fallah, gaat over vier Antwerpse jongeren die vooral geven om geld, auto's en gouden kettingen. De jongens saboteren een drugsdeal om de cocaïne vervolgens zelf te gaan verkopen.

Er is nog geen trailer van de film verschenen, maar de verschillende behind-the-scenes laten zien dat het een spectaculaire film gaat worden. Naast Ali B, hebben ook Adje en Hef een rol te pakken in de nieuwste speelfilm.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie