Films, Series & TV

Kid Cudi schrijft, regisseert en speelt in eigen Netflix-film 'Teddy'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kid Cudi schrijft, regisseert en speelt in eigen Netflix-film 'Teddy'

Dat Kid Cudi naast rappen ook kan acteren, was al lang duidelijk. Het is dan ook niet per se heel opmerkelijk dat hij in een nieuwe Netflix-film te zien zal zijn. Wat wel bijzonder is, is dat hij het nieuwe project ook compleet zelf schrijft en regisseert. Dat laat de rapper en acteur weten in een Instagrambericht. "Dit jaar regisseer ik mijn eerste speelfilm 'Teddy' op Netflix, die ik ook heb geschreven en waar ik ook in zal spelen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jaren geleden begonnen

Kid Cudi, oftewel Scott Mescudi, vertelt dat hij al in 2013 is begonnen met het schrijven van Teddy. "Ik wilde altijd al mijn eigen film schrijven, dus ik dacht 'fuck it' en ben het gewoon gaan doen." In eerste instantie zou het een tv-serie worden, maar uiteindelijk is het project uitgegroeid tot een film. "Het was een lange weg en ik kan niet wachten totdat jullie Teddy en zijn vrienden en familie kunnen ontmoeten."

Persoonlijke struggles

Teddy is een komedie, maar bevat ook "real shit", aldus Kid Cudi. "Het is trippy, het is fun, het is verdrietig. Het is het leven." Verder omschrijft hij de film als volgt: "Het is alsof ik het nummer 'Persuit of Happiness' heb gepakt en daar een film over heb geschreven. Ik heb een hoop van mijn persoonlijke struggles en ervaringen toegevoegd, dus deze film ligt me nauw aan het hart." Hij hoopt dat veel kijkers er straks iets uit kunnen halen. "Ik weet diep van binnen dat deze film mensen op dezelfde manier zal helpen als dat mijn muziek dat heeft gedaan. Ik zet mijn missie voort."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgend jaar

Jay-Z, Jeymes Samuel en James Lassiter hebben meegewerkt als producers van Teddy. Zij werkten eerder ook aan de Netflix-titel The Harder They Fall met Idris Elba en Regina King. De film zal volgend jaar op Netflix verschijnen. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Momenteel is Kid Cudi te zien in de bioscoopfilm X van horrorregisseur Ti West.

Ster advertentie
Ster advertentie