STER Advertentie
STER Advertentie

Lucy Liu tweede Aziatische vrouw ooit die ster krijgt op Walk of Fame

Lucy Liu tweede Aziatische vrouw ooit die ster krijgt op Walk of Fame
YouTube: Variety

Donderdag 2 mei 2019 - 12:49 uur

|

Door:

Kavita

"Als ik ook maar een beetje de kloof heb kunnen verkleinen tussen stereotype rollen en het behalen van mainstream succes, dan kan ik met trots zeggen dat ik onderdeel ben geweest van dat proces." Dat zei actrice Lucy Liu gisteren toen ze een ster kreeg op de Hollywood Walk of Fame. Ze is de tweede Aziatisch-Amerikaanse vrouw ooit die daar een plekje heeft gekregen en pleit voor nog meer diversiteit in de filmindustrie. Voorganger Anna May Wong kreeg haar ster in 1960. 

vereerd

De 50-jarige actrice, die bekend die onder andere bekend is van haar rol in Charlie's Angels en de serie Ally McBeal, voelt zich natuurlijk vereerd. "Ik voel me vereerd om erkenning te krijgen voor dat wat ik doe en waar ik van hou door mensen die ik bewonder."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

niet raar

Lucy benadrukt nog wel even dat mainstream succes in de filmwereld voor een Aziaat eigenlijk helemaal niet zo raar is. "Soms hebben mensen het erover dat mijn mainstream successen baanbrekend zouden zijn voor een Aziaat. Maar Aziaten maken al heel lang films. Ze maakten ze alleen niet hier in Amerika, omdat we nog niet als volwaardig werden beschouwd."

 

Populair op FunX.nl

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje

  • 'Mocro Maffia' kondigt seizoen 3 aan