Films, Series & TV

Stalkerserie 'You' keert op tweede kerstdag terug met nieuw seizoen

foto: Instagram: younetflix
  1. Newschevron right
  2. Stalkerserie 'You' keert op tweede kerstdag terug met nieuw seizoen

Als het aan Netflix ligt, hoef je je tijdens de feestdagen niet te vervelen. Naast een dosis kerstfilms gooit de streamingservice dan namelijk ook het tweede seizoen van de dramaserie You online. Daarin vertrekt stalker Joe Goldberg naar Los Angeles, waar zijn duistere verleden hem blijft achtervolgen.

GEROMANTISEERD

De spannende serie wist vorig jaar veel los te maken. Joe, gespeeld door Penn Badgley, stalkt in de serie namelijk op alle mogelijke manieren zijn crush Beck en ondanks dat hij een grote creep is, werd hij door veel kijkers vooral als romantisch, spannend en sexy gezien.

Stalken romantiseren kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Daar waren ook hoofdrolspeler Penn en stichting Sterk Huis het mee eens. Beiden lieten vorig jaar duidelijk weten dat stalken een serieuze zaak is met mogelijk ernstige gevolgen. Het positieve beeld dat er van de hoofdrolspeler werd neergezet, werd dan ook niet gewaardeerd. Voor het tweede seizoen is Netflix daar naar eigen zeggen daarom zorgvuldiger mee omgegaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Los Angeles

You is gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes. Waar Joe in het eerste seizoen in New York achter Guinevere Beck aanzat, vertrekt hij in het tweede deel naar Los Angeles. Daar laat hij zijn oog vallen op Love Quinn, gespeeld door Victoria Pedretti (The Haunting of HIill House). Zij is een beginnend chefkok die in tegenstelling tot zijn vorige slachtoffer niks van social media moet hebben. Vanaf 26 december kan je checken hoe dat afloopt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie