STER Advertentie
STER Advertentie

De Oscars 2020: 'Joker' gaat aan kop

De Oscars 2020: Joker gaat aan kop
Warner Bros

Maandag 13 januari 2020 - 18:15 uur

|

Door:

Shaddy

Elk jaar is het weer de vraag welke film, acteur of actrice in de prijzen valt. De 92e Academy Awards staan voor de deur en vandaag zijn de genomineerden bekendgemaakt. Joker gaat aan kop met maar liefst elf nominaties. De films The Irishman en Once upon a time in Hollywood zijn tien keer genomineerd.

De genomineerdeN Zijn...

Het komt niet als een verrassing dat films als Joker, The Irishman en Quentin Tarantino's Once upon a time in Hollywood het vaakst zijn genomineerd. De films konden rekenen op positieve recensies en werden goed ontvangen door het publiek. Een positieve verandering dit jaar is dat er ook een Zuid-Koreaanse film is genomineerd voor een Oscar. Parasite schrijft geschiedenis met deze Oscarnominatie.

Het nieuwE Hollywood

De 92e editie van de Academy Awards brengt wat opmerkelijke topics met zich mee. Streamingsdienst Netflix haalt maar liefst 24 nominaties binnen en kan zich nu meten met de grote filmproducenten. Er wordt zelfs al gesproken van de opkomst van het nieuwe Hollywood. Met de concurrenten als Disney+ en Amazon Prime in opmars, kunnen we vast en zeker meer streamingsdiensten verwachten bij een toekomstige prijsuitreiking.

Diversiteit ontbreekt

Het onderwerp dat elk jaar weer terugkeert is het gebrek aan diversiteit binnen de Oscar-genomineerden. Dit jaar is de Nigeriaanse Cynthia Erivo (Harriet) de enige donkere vrouw die genomineerd is in de categorie 'beste hoofdrol'. De Oscar-genomineerden bestaan voor 68% uit mannen en 86% uit witte acteurs, regisseurs etc. De nominatie van de Koreaanse Parasite is wel weer een stap in de juiste richting als het gaat om diversiteit. 

Voor de volledige lijst met genomineerden kun je terecht op de site van de Oscars

 

Populair op FunX.nl

  • Boef en Selma Omari zijn officieel uit elkaar

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Kobe Bryant en 13-jarige dochter omgekomen bij helikoptercrash

  • Yannick (21) werkt 7 dagen per week: "Met toewijding kan je veel bereiken"

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • Oegandese klimaatactivist uit foto geknipt met Greta Thunberg