Films, Series & TV

Netflix komt met bizarre true crime documentaire 'The Girl in the Picture'

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met bizarre true crime documentaire 'The Girl in the Picture'

True crime junkies opgelet: Netflix zet volgende maand een nieuwe misdaad documentaire online. The Girl in the Picture gaat over een vrouw die dertig jaar vermist werd en haar eigen naam niet eens kende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Het verhaal begint met een foto van een man en een jong blond meisje dat zich duidelijk niet op haar gemak voelt. Journalist Matt Birkbeck kreeg deze foto in 2002 onder ogen en ging vervolgens op onderzoek uit. Wie waren de mensen op de foto en wat is er gebeurd met het meisje?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Identiteit

Matt ontdekte dat het meisje rond haar tienertijd bekend was onder de naam Sharon Marshall. Ze was ambitieus en een goede student, maar niemand in haar omgeving wist wie Sharon en de man die ze haar vader noemde echt waren, inclusief Sharon zelf. De enige die haar identiteit kende, was haar gewelddadige en voortvluchtige vader.

Verfilming

De documentaire is een verfilming van Matts prijswinnende boeken A beatiful Child en het vervolg Finding Sharon. The Girl in the Picture is gemaakt door Skye Borgman, haar kun je kennen van haar documentaires Abducted in Plain Sight en Axe to Grind.

The Girl in the Picture staat vanaf 6 juli op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie