Films, Series & TV

Netflix bevestigt komst seizoen twee van 'Squid Game' met nieuwe teaser

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Netflix bevestigt komst seizoen twee van 'Squid Game' met nieuwe teaser

Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht, maar voor de vorm heeft Netflix officieel het nieuws naar buiten gebracht waar Squid Game-fans op zaten te wachten. De Zuid-Koreaanse hit-serie krijgt namelijk een vervolg.

Onheilspellende teaser

Niet alleen heeft Netflix het tweede seizoen aangekondigd middels een onheilspellende teaser, maar ook regisseur en bedenker Hwang Dong-hyuk laat in een persbericht weten dat het vervolg in de maak is. "Het duurde twaalf jaar om het eerste seizoen van Squid Game te maken, maar het duurde slechts twaalf dagen om de populairste Netflix serie ooit te worden", schrijft Dong-hyuk. "Als schrijver, regisseur en producer van Squid Game wil ik een shout-out doen naar alle fans over heel de wereld. Bedankt voor het kijken en het liefhebben van onze show."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Geen keuze"

Dong-hyuk onthulde in november al dat er een tweede seizoen komt van Squid Game. "Het is bijna alsof ik geen keuze heb!", grapte hij toen. Destijds gaf hij aan dat hij nog niet heeft kunnen werken aan het vervolg. "Ik moet nog aan het tweede seizoen werken", vertelde Dong-hyuk tijdens het internationale televisiefestival MIPTV in het Franse Cannes. "Hopelijk kan ik het eind 2024 aan de fans laten zien." Het ziet er dus naar uit dat fans nog even geduld moeten hebben voor het nieuwe seizoen.

891 miljoen dollar

Het eerste seizoen van Squid Game kwam in september vorig jaar uit en werd binnen no time een enorm succes. De serie wist binnen een maand ruim 130 miljoen kijkers op het puntje van hun stoel te houden en leverde Netflix maar liefst 891 miljoen dollar op. Dat maakte Squid Game de populairste Netflix Original ooit.

Ster advertentie
Ster advertentie