Films, Series & TV

Ali B laat andere, donkere kant van zichzelf zien in Videoland-docu

foto: Instagram @alibspecfoto: Instagram @alibspec
  1. Newschevron right
  2. Ali B laat andere, donkere kant van zichzelf zien in Videoland-docu

Ali B is al jaren te zien in de media en vrijwel altijd met een grote glimlach en de nodige grapjes. Maar de rapper en presentator heeft ook een andere, minder vrolijke kant. In de nieuwe Videoland-docuserie Ali Bouali zal hij voor het eerst vertellen zijn 'donkere' deel en de zware gebeurtenissen uit zijn verleden, van verslavingen tot geweld. "Die vrolijke, opgewekte knuffel-Marokkaan heeft een heel zwaar hart."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

40e verjaardag

De docu komt uit ter ere van Ali's 40e verjaardag. Op Instagram laat hij weten het nog steeds moeilijk te vinden om over de mindere kanten van zijn leven te praten. "Ik vind het niet relaxed om erover te praten, ook al weet ik inmiddels dat het goed is om dingen niet alleen te doen. Het delen ervan is al zo vaak misgegaan, waardoor ik weer het gevoel krijg dat ik beter alles zelf kan doen."

Ali benadrukt hoe tegenstrijdig het kan overkomen. "Die vrolijke, opgewekte knuffel-Marokkaan heeft een heel zwaar hart. Wat triest eigenlijk, denk ik. Hij is net een stereotype clown. Lachen op het podium en huilen in de coulisse… Wie the f*ck zit daarop te wachten?"

Spiegel

Bij de korte trailer schrijft Ali: "Eén ding is zeker: er speelt zich veel meer af in mijn leven dan de meeste van jullie weten. Net als dat bij jullie waarschijnlijk het geval is." In de docu laat hij het deel van zichzelf zien dat hij nog niet eerder met de buitenwereld heeft gedeeld. "Het donkere deel, het imperfecte deel, het misschien zelfs foute deel, maar in ieder geval het menselijke deel."

Door de docu leren mensen Ali dus een stuk beter kennen, maar zelf heeft hij er ook van geleerd. "Voor jullie zal het een kennismaking zijn met iemand die ik pas voor het eerst echt zie. Deze docu is voor mij een spiegel, waarin ik nog nooit heb gekeken."

De docuserie Ali Bouali is vanaf 16 oktober te zien op Videoland.

Ster advertentie
Ster advertentie