Naar homepage
Films, Series & TV

Netflix maakt docuserie over de mysterieuze verdwijning van Elisa Lam

foto: YouTube/Dennis Romero
  1. Newschevron right
  2. Netflix maakt docuserie over de mysterieuze verdwijning van Elisa Lam

Zeven jaar geleden verdween de Canadese toerist Elisa Lam op mysterieuze wijze in het Cecil Hotel in Los Angeles. Het verhaal is zo raar, dat de Amerikaanse serie American Horror Story er een paar jaar geleden een heel seizoen aan wijdde. Maar er is nog veel meer te vertellen over deze bizarre zaak. Daarom komt Netflix volgende maand met de docuserie Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel.

Mysterieuze verdwijning

De 21-jarige Chinees-Canadese studente Elisa Lam verdween in 2013 op mysterieuze wijze uit het hotel in Los Angeles waar ze op dat moment verbleef. Achttien dagen na haar verdwijning werd haar lichaam teruggevonden in de watertank van het hotel, nadat hotelgasten hadden geklaagd over de lage waterdruk en vreemde smaak van het water.

Op videobeelden, die gemaakt werden op de dag van haar verdwijning, lijkt het alsof Elisa zich voor iets wil verschuilen wanneer ze in een lift stapt. De 21-jarige vrouw gedraagt zich hierbij heel merkwaardig. Volgens sommigen omdat ze door iets is bezeten. Een andere verklaring voor haar merkwaardige gedrag is haar bipolaire stoornis, mogelijk had ze die dag haar medicijnen niet ingenomen.

Toch is het nog een groot vraagteken hoe en waarom ze uiteindelijk in de watertank van het hotel is terechtgekomen. Was ze vermoord? Uit de de autopsie bleek dat daar geen bewijs voor was. De politie sloot de zaak uiteindelijk als 'tragisch ongeluk'. Maar hoe kon dat gebeuren? Het is bijna onmogelijk om zelf in de tank te klimmen.

De viral videobeelden en het mysterieuze randje aan het verhaal zorgden voor een groep van 'internetdetectives' die op eigen houtje alles over de zaak uitzochten. Zo kwamen er bizarre toevalligheden boven water. Zo lijkt de zaak opvallend veel op het verhaal uit de horrorfilm Dark Water uit 2005. Daarin verdrinkt het personage Cecilia in een watertank.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel gaat dieper in op de mysterieuze zaak van Elisa Lam. In de docuserie komen zowel medewerkers als gasten van het Cecil Hotel aan het woord. Daarnaast schijnen verschillende betrokken rechercheurs hun licht op deze zaak.

Volgens Variety verschijnt Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel op 10 februari op Netflix. De vierdelige serie komt van de handen van uitvoerend producent en regisseur Joe Berlinger. Hij maakte hiervoor al meerdere true crime-docu's, zoals The Ted Bundy Tapes.

Ster advertentie
Ster advertentie