Films, Series & TV

Netflix deelt creepy trailer van docuserie 'Night Stalker'

foto: YouTube/Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix deelt creepy trailer van docuserie 'Night Stalker'

Netflix heeft al meerdere docuseries over seriemoordenaars op het platform staan, zoals die over Ted Bundy en Jeffrey Dahmer. Aan dit rijtje voegt de streamingdienst in 2021 nog een serie toe. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer draait om seriemoordenaar Richard Ramirez, die in de nachten van de jaren tachtig in Californië een reeks moorden, overvallen en verkrachtingen pleegde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Richard Ramirez

Richard Ramirez stond bekend als The Night Stalker, omdat hij zijn misdaden altijd 's nachts pleegde. Hij was daarbij meestal volledig in het zwart gekleed. Zijn slachtoffers koos hij willekeurig uit en de moorden waren vaak onvoorbereid. Hij doodde de slachtoffers meestal met voorwerpen die zich in de buurt bevonden.

Van sommige slachtoffers spaarde Ramirez, die beweerde in dienst van Satan te werken, het leven. Daarom kon er snel een goed signalement van hem worden gemaakt en werd hij uiteindelijk in augustus 1985 opgepakt. Vier jaar later werd hij ter dood veroordeeld.

Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer

In de docuserie Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer vertellen verschillende getuigen en rechercheurs hun verhaal over Ramirez. Daarnaast zie je archiefbeelden, originele foto's en nagespeelde scènes van het beruchte moordonderzoek. De serie is vanaf 13 januari te kijken op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie