Films, Series & TV

'The Last Full Measure' vertelt indrukwekkend waargebeurd oorlogsverhaal

foto: YouTube: FilmSelect Trailer
  1. Newschevron right
  2. 'The Last Full Measure' vertelt indrukwekkend waargebeurd oorlogsverhaal

The Last Full Measure is zo'n film die niet alleen heel spannend en meeslepend is, maar je ook nog een klein geschiedenislesje leert. De oorlogsfilm vertelt namelijk het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse soldaat William H. Pitsenbarger. Hij redde als Pararescue - een onderdeel van de luchtmacht dat soldaten redt en van medische hulp voorziet - in de Vietnamoorlog meer dan 60 levens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eremedaille

Pitsenbarger kreeg tijdens een bloederig gevecht de kans om in de laatste helikopter uit het oorlogsgebied te vluchten, maar in plaats daarvan besloot hij te blijven en zijn leven op te offeren om zijn mede-soldaten te beschermen. Een echte held dus, die hoognodig een eremedaille verdient. In The Last Full Measure gaat een medewerker van het ministerie van Defensie, Scott, hier achteraan. Hij duikt in het verleden van de inmiddels overleden soldaat en zoekt uit waarom die medaille al die jaren niet werd uitgereikt. Daarbij stuit hij op behoorlijk wat samenzweringszaakjes. Vervolgens zet Scott zijn eigen carrière op het spel om gerechtigheid te krijgen voor Pitsenbarger.

Sebastian Stan en Samuel L. Jackson

De rol van Scott wordt gespeeld door Sebastian Stan (Captain America, Avengers: Endgame) en Jeremy Irvine (War Horse) speelt soldaat Pitsenburger. Verder maken ook Samuel L. Jackson, Christopher Plummer, William Hurt, Peter Fonda en Bradley Whitford deel uit van de cast. De regie is in handen van Tedd Robinson.

The Last Full Measure verschijnt in januari in de Amerikaanse bioscopen. Wanneer de film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie