Films, Series & TV

Netflix komt met realityserie over dove en slechthorende studenten

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met realityserie over dove en slechthorende studenten

De nieuwe Netflix-realityserie Deaf U volgt een groepje jongeren tijdens de ups en downs van hun studententijd. Misschien is je eerste gedachte 'what's new?', maar het bijzondere is dat al deze studenten doof of slechthorend zijn. Het geeft daarom een uniek kijkje in de verschillende lagen van de dovencommunity met Gallaudet University, de enige universiteit ter wereld voor doven en slechthorenden, als decor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Universiteit voor doven

In de trailer die gisteren, op de Internationale Dag van Gebarentalen, uitkwam, is te zien hoe de studenten omgaan met sociale druk, liefdesdrama en zorgen om de toekomst. "Het punt is dat alle dove mensen ook gewoon mensen zijn. We maken hetzelfde mee als horende mensen", aldus producent Nyle DiMarco, die zelf ook studeerde aan Gallaudet University in Washington D.C. Hij is acteur en model en was in 2015 de eerste dove winnaar van America's Next Top Model.

Grenzen verleggen

Aan de universiteit studeren jongeren met verschillende achtergronden. Sommige zijn doof geboren en hebben familieleden die ook doof of slechthorend zijn, andere verloren hun gehoor door een ongeluk en moesten op latere leeftijd gebarentaal leren. Cheyenna Clearbrook, een van de personen uit de serie, hoopt met haar deelname "grenzen te verleggen voor iedereen en opnieuw duidelijk te maken wat het betekent om doof of slechthorend te zijn." Student Rodney Burford vult haar aan:

"Dove mensen kunnen alles wat jullie ook kunnen. Het enige dat we niet kunnen, is horen. We hebben onze eigen universiteit, onze eigen cultuur... We hebben onze uitdagingen, maar de cultuur is zo rijk."

Nog een titel

Naast Deaf U komt Netflix met nog een titel over de community van doven en slechthorenden: Audible. Dat is een film over Amaree McKenstry-Hall, een sporter op een middelbare school voor doven, die worstelt met het verlies van een goede vriend en zijn plannen voor de toekomst.

Deaf U is vanaf 9 oktober te bekijken op Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie