Films, Series & TV

Surinaamse bioscoophit 'WIREN' komt in Nederlandse bioscopen

foto: Videostill trailer WIREN
  1. Newschevron right
  2. Surinaamse bioscoophit 'WIREN' komt in Nederlandse bioscopen

De Surinaamse film WIREN, die volledig door een Surinaamse crew en cast geproduceerd is, komt binnenkort ook in Nederland in de bioscoop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

succesvolle bioscoophit

WIREN is een succesvolle bioscoophit in Suriname. Nu wordt het kijken of de film ook in Nederland succesvol zal worden. Volgens regisseur Ivan Tai-Apin is de film vanaf 12 december te zien in de Nederlandse bioscopen, vertelt hij in een gesprek aan Waterkant.net.

Ivan tekende voor de film een contract met het bekende Dutch FilmWorks die ook films als The Wolf of Wall Street, Soof 2 en The Hitman's Bodyguard naar Nederland haalde.

gelijke rechten en kansen

WIREN gaat over de dove Surinaams-Hindoestaanse jongen Wiren die van het platteland van Nickerie naar Paramaribo vertrekt en daar in een internaat terechtkomt. Als hij wordt afgewezen voor de universiteit beseft hij dat doven niet dezelfde rechten en kansen hebben als horenden. Wiren wil gerechtigheid en sleept de regering voor de rechter. De film is gebaseerd op het verhaal van de dove Wiren Meghoe, die onlangs de kans kreeg om in Nederland een studie te volgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlands film festival

Je kon WIREN eerder dit jaar al zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat van 27 september tot 5 oktober plaatsvond. De voorstellingen waren daar allemaal uitverkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie