Naar homepage
Films, Series & TV

10 nieuwe series om de zomer mee door te komen

  1. Newschevron right
  2. 10 nieuwe series om de zomer mee door te komen

Als het weer van de afgelopen week de graadmeter is voor hoe onze zomer er uit gaat zien, dan gaan we meer binnen zitten dan ons lief is. We hadden daar natuurlijk moeten juichen voor Wijnaldum, nadat hij ons in de finale van het EK met een streep van twintig meter langs de Duitsers had geschoten, maar we weten allemaal hoe die droom afgelopen is... Daarom maar een lijstje met tien vette series, die je kunt kijken als in juni de regen nog steeds met bakken uit de lucht komt vallen. Ook leuk.

Jaden SMith in Wild Style 2016

Het is eind jaren '70, een paar jaar voor de pluizige Kangol mutsjes, Adidas Superstars zonder veters en gouden kettingen zo dik, dat je zou verwachten dat de drager er z'n nek mee zou breken. In The Bronx plaveien de eerste hiphop-pioniers met het mixen van funky beats op de gammele platenspelers van hun ouders de weg voor Rapper’s Delight. Het verhaal van de opkomst van hiphop werd in 1983 naar het grote scherm gebracht met Wild Style. Een must watch voor iedere liefhebber van hiphop in de breedste zin van het woord.

Netflix laat deze zomer oude tijden herleven en duikt, onder andere met Jaden Smith, in de wereld van graffiti, turntablism en poppin' & lockin'. In The Get Down volgen ze een groep jonge gasten, die er, opgroeiend in het The Bronx van de jaren '70, het beste van proberen te maken. Benieuwd naar deze!

The Get Down is vanaf 12 augustus te zien bij Netflix

Narcos the female version?

USA Network, de zender van onder andere Suits en Mr Robot, heeft zich laten inspireren door de Spaanstalige telenovela La Reina Del Sur en komt deze zomer met haar eigen Narcos, The Queen Of The South. Wat als Pablo Escobar een vrouw was geweest? Nou, dan had ze waarschijnlijk Teresa Mendoza geheten. Teresa vlucht uit Mexico als haar vriend, een drug-runner, wordt vermoord. Ze gaat in Spanje wonen en daar wil ze zelf de grootste Escobarin worden om zo de moord op haar geliefde te wreken. Spannende boel.

The Queen Of The South is vanaf 21 juni te zien bij USA Network

Als Quentin Tarantino een serie zou maken

... dan was het deze. Met series als Breaking Bad en Hell On Wheels heeft AMC inmiddels wel bewezen dat je dat serie knutselen prima aan hun over kunt laten. 22 mei voegen ze met Preacher weer een nieuwe spruit aan de familie toe en dat wordt volgens mij smullen geblazen. Het is Kill Bill, Pulp Fiction en From Dusk Till Dawn all wrapped up in one. Als Tarantino een serie zou maken, dan was het deze. Als we de twee minuten durende trailer moeten geloven tenminste.

Preacher is vanaf 22 mei te zien bij AMC

Verplicht kijkvoer voor een beetje historisch besef

1977. Ik was nog lang niet geboren, maar blijkbaar was er al wel televisie. Kleurentelevisie. Er waren nauwelijks zenders, maar op één ervan was een serie, die bij de Emmy’s in '77 zo’n beetje in elke categorie werd genomineerd, Roots. Het verhaal van Kunta Kinte maakte diepe, diepe indruk. Het origineel is natuurlijk hopeloos verouderd, maar we hoeven niet te vrezen, History Channel komt met een remake. Verplicht kijkvoer voor een beetje historisch besef.

Roots is vanaf 30 mei te zien bij History Channel

Nieuwe Marvel superheld bij Netflix

Na Daredevil en Jessica Jones is Luke Cage de derde Marvel superheld die op Netflix met z’n spierballen gaat rollen. Spierballen, die je misschien al zag in zijn slecht verlichte slaapkamer toen hij daar Jessica Jones helemaal uit elkaar trok. Zijn werkterrein is niet zo zeer Hell’s Kitchen als wel de kleurrijke straten van Harlem. Nieuwe held. Nieuwe vibe. Nieuwe verslaving.

Luke Cage is vanaf 30 september te zien bij Netflix

Help, Mijn oma is een gangster

Joshua heeft een oma die overal maling aan lijkt te hebben. Waarom met een pensioentje wegkwijnen als je ook samen met je zonen een crimineel imperium op kunt bouwen in het zonnige California? Als Joshua z’n moeder komt te overlijden en hij bij z’n oma intrekt, wordt het een flinke klus om zich niet mee te laten slepen in alle schimmigheid. Animal Kingdom lijkt zo op het eerste oog een beetje een tokkieserie, maar wie weet worden we verrast. Zou zomaar kunnen natuurlijk.

Animal Kingdom is vanaf 7 juni te zien bij TNT

Oprah's back!

Vorige week heb ik het er met Fernando al even over gehad, Oprah komt terug op je tv. Voor haar eigen zender OWN gaat ze niet alleen de nieuwe serie Greenleaf produceren, ze gaat er zelf ook een belangrijke rol in spelen. Goed nieuws als je het mij vraagt! In films als The Color Purple, The Butler en Selma heeft zij al vaak genoeg laten zien over prima acteerskills te beschikken, dus dit wordt vast ook weer smullen.

Greenleaf is vanaf 21 juni te zien bij OWN

Grimmigheid van HBO

Er is in New York weer eens een moord gepleegd en HBO denk dat het een aflevering of acht gaat duren voordat die is opgelost. Ze schijnen in The Night Of hun licht op het politieonderzoek, de rechtsgang en het zeepjes rapen achter de tralies en als we HBO een beetje kennen, dan gaat dat weer een hele grimmige, rauwe, beklemmende boel worden. Zo hebben we het ‘t liefst. Ik wel tenminste.

The Night Of is vanaf 10 juli te zien bij HBO

Ross zonder lachband

Hij werd groot bij Friends, maar nu is het tijd om die step up te maken. Hij maakte al de blits in American Crime Story en nu krijgt David Schwimmer samen met Jim Sturgess z'n eigen serie op AMC, Feed The Beast. Een drama over twee vrienden, die samen een restaurant beginnen om de mafia af te betalen. Als je denkt: “Hey, dat komt me bekend voor!”, dat klopt. Feed The Beast is een remake van de Deense serie Bankerot.

Feed The Beast is vanaf 31 mei te zien bij AMC

Smerigste openingsscène ooit

Ook al wordt het helemaal niks met dat Outcast van The Walking Dead bedenker Robert Kirkman, het gaat sowieso de prijs voor smerigste openingsscène ooit binnenslepen. Als de eerste 78 seconden de opmaat zijn voor wat we de rest van het seizoen kunnen verwachten, dan gaat het heerlijk ellendig worden. Deze waarschijnlijk alleen maar kijken als je een stabiel iemand naast je hebt om af en toe kokhalzend vast te grijpen. Gezellig!

Outcast is vanaf 3 juni te zien bij Cinemax

Ster advertentie
Ster advertentie