Films, Series & TV

Serie update: Oprah Winfrey terug op tv

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Oprah Winfrey terug op tv

Elke vrijdagochtend neem ik met Fernando in Start kort het serienieuws door. Deze week onder andere aandacht voor Oprah's terugkeer op je beeldscherm en Idris Elba, die samen met de bedenker van 12 Years A Slave aan een nieuwe serie bezig is. Als dat geen goed nieuws is, dan weet ik het ook niet meer.

Oprah terug op tv

We kennen haar voornamelijk van interviews met de groten der aarde, van Stedman en "You get a car! You get a car! And you get a car!", maar Oprah Winfrey doet het ook helemaal niet verkeerd op het witte doek. Al in 1985 speelde ze eindbaas Sofia in The Color Purple en later was ze te zien in belangrijke films als The Butler en Selma. Die Oprah kan dus wel wat en daarom was het goed nieuws toen eind vorig jaar bekend werd, dat ze niet alleen de serie Greenleaf ging produceren, maar er ook nog eens een belangrijke rol in ging spelen.

Greenleaf gaat over predikantsdochter Grace Greenleaf, die na twintig jaar afwezigheid terugkeert naar haar ouders in Memphis, Tennessee. Het is niet een bezoekje om even gezellig bij te praten, want ze zakt alleen maar af naar het Zuiden omdat haar zus Grace is overleden. Daar is natuurlijk niks gezelligs aan. Eenmaal terug op het ouderlijk nest blijkt dat er wat dingen rondom haar dood niet helemaal pluis zijn. Oeehhhhh, spannend.

Deze week kwam de eerste clip van Greenleaf naar buiten.

Je zult nog even moeten wachten op de eerste aflevering, want die zal pas op 21 juni bij OWN te zien zijn. Iedereen lijkt echter wel heel erg veel vertrouwen te hebben in de serie, want vannacht is bij het Tribeca Film Festival aangekondigd dat Greenleaf al is verlengd met een tweede seizoen. En het eerste is nog niet eens begonnen! Ambitieus.

Teaser tweede seizoen Mr robot

Mr Robot. Het was misschien wel één van de meer bizarerderere series van afgelopen jaar. De sociaal gehandicapte Elliot en zijn monotone stem, die via het toestenbord de geldgraaiende elite een halt probeert toe te roepen. Vanwege z'n weirdness ging niet iedereen even lekker op deze, dus ik vind het dapper van USA Network dat ze er een tweede seizoen aan vast hebben geplakt. Deze week kwam daar de eerste teaser van uit.

Het tweede seizoen zal ergens dit najaar te zien zijn.

nieuwe serie voor idris elba

Hij was een baas in The Wire en een koning in Luther, daarom is wat mij betreft het beste nieuws van afgelopen week dat Idris Elba straks weer op tv te zien zal zijn. Samen met de geestelijk vader van 12 Years A Slave, John Ridley, zal hij voor de zender Showtime de miniserie Guerilla gaan maken. Het verhaal van een stelletje, dat in het Londen van de jaren '70 een belangrijke rol speelt in de black power movement. De opnames beginnen na de zomer en met een beetje geluk krijgen we Guerilla dan ergens begin volgend jaar voorgeschoteld. Toch Idris?

Nu eens lachen bij netflix?

Love, Flaked, The Ranch, Real Rob, Master Of None. Kimmy Schmidt. Hebben jullie bij Netflix al een komedie gezien, waarvan het kijken naar al die ongrappigheid niet aanvoelde alsof je twintig tia’s achter elkaar kreeg? Ik niet en als ik de trailer van hun nieuwste komedie Lady Dynamite zo bekijk, ben ik bang dat daar in de week van 20 mei geen verandering in gaat komen. Maar natuurlijk niks zo persoonlijk als gevoel voor humor, dus ik geef 'm toch maar even mee.

Premieredatum seizoen 3 Tyrant

Dat er een derde seizoen zou komen was al een tijdje bekend, maar over het wanneer waren nog wat vraagtekens. Deze week heeft FX dan eindelijk naar buiten gebracht dat het derde seizoen van Tyrant op 6 juli zal beginnen.

Gebeurt er komende week nog wat?

23 april Tomorrow, When The War Began (ABC3) seizoen 1

24 april Game Of Thrones (HBO) seizoen 6
Silicon Valley (HBO) seizoen 3
Veep (HBO) seizoen 5

25 april Turn (AMC) seizoen 3

Ster advertentie
Ster advertentie