Films, Series & TV

10 must see urban series

  1. Newschevron right
  2. 10 must see urban series

Afgelopen week is na een kleine winterslaap het tweede seizoen van Empire weer verdergegaan. Daar waar soms nog wat onenigheid bestaat over de kwaliteit van deze hitserie, is men het over één ding in ieder geval wél eens...Er valt op het gebied van diversiteit op ons beeldscherm nog veel te winnen en het is mooi dat de zender Fox daar met het leven van Cookie en Lucious een steentje aan bijdraagt. Onderstaand een lijst met prettige series, die op dat vlak ook lekker bezig zijn. Vind ik dan.

BEING MARY JANE

Toen Beyonce “All the women who are independent!” schreeuwde, ging dat waarschijnlijk over Mary Jane. M.J. rockt namelijk haar eigen nieuwsshow, bewoont een villa waar MTV Cribs 3 afleveringen aan zou moeten besteden om alle kamers te kunnen laten zien, rijdt een Porsche die wij van ons leven niet bij elkaar gespaard krijgen en is niet te beroerd om haar familie te helpen daar waar nodig. Maar als alles haar zo voor de wind gaat, dan is er toch geen reet aan om naar te kijken? Inderdaad. Daarom duikt Mary Jane op iedere verkeerde man die ze tegenkomt, heeft de helft van haar familie geen ruggegraat waardoor ze iedere keer uit de problemen geholpen moeten worden en zijn er op het werk ook nog wel wat hordes die genomen moeten worden. Smullen!

BLACk-ish

Dre en Rainbow gaan lekker. Hij zet mensen aan het werk bij een groot reclamebureau en zij wroet als chirurg in opengereten lichamen. Ja natuurlijk is ze chirurg, anders zou dat wroeten wel heel erg onverantwoord zijn. Tussen al dat careerbuilding door hebben ze óók nog kans gezien om vier koters in elkaar te knutselen. Die kinderen groeien op in een voornamelijk blanke omgeving, waardoor Dre zich begint af te vragen of zij hun black roots wel genoeg meekrijgen. Wordt in seizoen twee een beetje (te) moralistisch.

How to make it in america

Als “I Need a Dollar” van Aloe Blacc je theme song is, dan heb je het als serie al voor de helft gemaakt. Iedereen die deze reeds keek zegt dat ze ‘t zo vet vinden vanwege al de rauwe beelden van New York. Wat de vrouwen eigenlijk zeggen is: “Jezus, wat is die Ben een tractatie in ‘n spijkerbroek”, terwijl de mannen mompelen “Als ik er zo uitzag, kon ik samen met m'n beste vriend ook een hele kledinglijn uit de grond timmeren.”. Enige punt van kritiek op HTMIIA is dat er maar twee seizoenen van zijn. Dat is te weinig. Veel te.

house of lies

Marty is een hosselaar, maar dan in een Italiaans maatpak van drie maandsalarissen. Samen met zijn dreamteam vertelt hij grote bedrijven wat ze fout doen en daar vraagt hij dan een enorme zak geld voor. Lekker bezig, Marty.

Power

Eigenlijk kijk je naar een zestien afleveringen durende videoclip van 50 Cent met alle clichés die je over het gangsterbestaan op kunt lepelen. Een meedogenloze poederdealer in krijtpak met een vrouw die zijn inkomsten direct omzet in Hermès tassen en Manolo Blahniks, een nachtclub die hij als dekmantel gebruikt om al dat criminele geld wit te wassen en dat onschuldige meisje dat valt voor zijn charmes zonder te weten hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. Het zit er allemaal in en het is geweldig!

The Wire

Alleen al omdat The Wire ons Idris Elba gaf, is het een serie die eigenlijk op je verplichte kijklijst zou moeten staan. Rauwer, grimmiger en harder dan deze gaat ie niet worden. Probleem is alleen dat The Wire een oudje is. Het is er één van toen telefoons nog een antenne hadden en je via een telefoonlijn je mailtjes moest versturen. Kijk 'm dus snel, want over een jaar of twee is ie echt compleet verouderd.

Ballers

Mensen die zeggen dat sporten gezond is hebben waarschijnlijk nooit gezien hoe footballer Spencer Strasmore in zijn Miami Dolphins pakje rond de 20 yard line door vier kerels van 120 kg omver werd gebuldozerd. Spencer kreeg in zijn carrière meer mannen over zich heen dan Tori Black (Dat is een pornoactrice. Heb ik gegoogled. Echt.) en loopt er nu op 43-jarige leeftijd bij als een bejaarde. Kapotte rug, kapotte knieën, kapotte enkels. Spencer heeft de hele bingokaart vol. Door wat verkeerd genomen beslissingen is Spencer verre van financieel afhankelijk en er zal dus gewerkt moeten worden. Hij vindt onderdak bij een bedrijf dat financieel advies geeft aan grootverdieners en Spencer wordt ingelijfd om wat meer footballmiljonairs aan de clientèle toe te voegen. Nou, veel succes daarmee Spenzz.

Survivor's Remorse

Survivors Remorse? Survivors Happiness! Wie genoeg eelt op z’n netvlies heeft om seizoen 1 snel weg te timmeren gaat daar helemáál geen spijt van krijgen. In seizoen 2 lijkt iedereen er opeens veel meer zin in te hebben. De moeder van star of the hour Cam heeft op de rommelmarkt nog wat nieuwe scheldwoordenboeken gevonden, z’n oom heeft in een recalcitrante bui z’n medicijnen door de wc gespoeld en zus M heeft besloten om Cam alleen nog maar de waarheid te vertellen. De keiharde, onverbloemde, pijnlijke waarheid. Ook als hij er niet om gevraagd heeft. Leuk!

Black Jesus

Als de bedenker van The Boondocks zich met een serie bemoeit, dan weet je dat het één grote vage bedoeling gaat worden. Jezus is neergedaald in Compton en zal de boel daar wel eens even rechttrekken. Nou, veel succes daarmee, Jezus.

Master of none

Aziz Ansari is grappig op een podium met een microfoon in z'n hand, dus waarom niet proberen om ook moppen te tappen in een eigen serie? Die serie werd Master Of None en gaat over de 30-jarige Dev, die zijn leven een beetje op de rit probeert te krijgen. Als je dertig bent, dan weet je hoe lastig dat is en als je nog dertig moet worden... JE WEET NIET HALF HOE LEKKER JE HET NU HEBT! GENIET ER VAN MET VOLLE TEUGEN!

Zat er wat tussen? Zal toch wel? Gooi de popcorn maar in de magnetron, het bingewatchen kan beginnen!

Ster advertentie
Ster advertentie