Films, Series & TV

'The Last of Us' grote winnaar MTV Movie & TV Awards

foto: HBO Max
  1. Newschevron right
  2. 'The Last of Us' grote winnaar MTV Movie & TV Awards

The Last of Us was de grote winnaar van de MTV Movie & TV Awards. De populaire HBO-serie won verschillende prijzen, waaronder de prijs voor Best Show.

Acteurs

Ook de acteurs van de succesvolle post-apocalyptische serie, die de kijkcijferrecords van HBO verbrak, vielen in de prijzen. Zo won Pedro Pascal de prijs voor Best Hero voor zijn rol als Joel. Samen met zijn tegenspeler Bella Ramsey (Ellie in de serie) won hij de prijs voor Best Duo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Best performance

Andere prijzen die werden uitgereikt, waren onder meer die voor Best Performance. De prijs voor beste performance in een serie werd gewonnen door Jenna Ortega voor haar rol als Wednesday in de gelijknamige Netflixserie.

De prijs voor Best Performance in een Film ging naar Tom Cruise voor zijn rol in Top Gun: Maverick. Hij nam de prijs op een unieke manier in ontvangst, namelijk vanuit een gevechtsvliegtuig. "Ik hou ervan om jullie allemaal te vermaken", aldus de acteur.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Staking

De uitreiking van de MTV Movie & TV Awards zag er dit jaar anders uit dan anders. Dat had alles te maken met de aanhoudende staking van scenarioschrijvers in Hollywood. Een week geleden legden zo'n 10.000 scenarioschrijvers, die zich hebben verenigd in de vakbond Writers Guild of America, hun werk neer om zo een hoger salaris te eisen. Door de staking liggen de opnames van veel televisieshows en series stil.

Ook de awardshow kon dus niet doorgaan zoals gewoonlijk. Zo had Drew Berrymore die eigenlijk de host van de avond zou zijn, zich ook al teruggetrokken uit solidariteit met de stakingen.

Ster advertentie
Ster advertentie