Films, Series & TV

Simon 'The Tinder Swindler' wil Hollywood veroveren met eigen datingshow

foto: Shimon Hayut a.k.a. Simon Leviev
  1. Newschevron right
  2. Simon 'The Tinder Swindler' wil Hollywood veroveren met eigen datingshow

Simon Leviev, echte naam Shimon Hayut, is sinds de Netflix-docu The Tinder Swindler wereldberoemd geworden als een beruchte oplichter, nadat hij meerdere vrouwen voor miljoenen dollars oplichtte. De negatieve aandacht die hij heeft verkregen door de docu wil hij nu in zijn voordeel gebruiken om door te breken in Hollywood.

Grootse plannen

Bronnen dichtbij Simon hebben entertainmentwebsite TMZ verteld dat hij van plan is om een boek te schrijven en een podcast over daten te beginnen. Maar dat is nog niet alles, zo heeft Simon ook het idee om de grote ster te worden in een datingshow, waarin vrouwen strijden om zijn liefde. Heel romantisch allemaal, maar toch best raar, aangezien hij momenteel een koppel zou vormen met het Israëlische model Kate Konlin.

Pronken met luxueuze levensstijl

In The Tinder Swindler vertellen drie vrouwen - een Zweedse, een Noorse en Nederlandse - hoe ze door Simon opgelicht werden nadat ze een match waren op Tinder. Hij deed alsof hij de zoon was van de steenrijke diamantenmagnaat Lev Leviev en pronkte met zijn luxueuze levensstijl.

Hij wist de vrouwen in te palmen door allerlei mooie beloftes te maken, zoals dure reisjes en samenwonen. Wanneer er eenmaal een sterke band was opgebouwd, deed hij alsof hij in de problemen zat en geld nodig had. Alles bij elkaar opgeteld, lichtte Simon zijn slachtoffers naar schatting voor zo'n 10 miljoen dollar op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrestaties

Simon werd in 2015 gearresteerd in Finland, waar hij twee jaar in de gevangenis zat voor het oplichten van verschillende vrouwen. In 2019 werd hij door Interpol gearresteerd vanwege het gebruik van een vervalst paspoort. Daarvoor kreeg hij een celstraf van vijftien maanden, die hij in zijn geboorteland Israël moest uitzitten. Daar zat hij uiteindelijk maar vijf maanden van uit, vanwege angst voor een corona-uitbraak onder gevangenen.

'Aan het verkeerde eind'

Anno 2022 is Simon nog altijd op vrije voeten, zo blijkt uit beelden aan het eind van de docu. En hij blijft vooral doen waar hij het meest van geniet: een luxe leventje leiden. De bronnen dichtbij Simon vertellen aan TMZ dat de Netflix-docu het volgens hem 'helemaal aan het verkeerde eind heeft' en dat hij er alles aan zal doen om zijn naam te zuiveren.

Op zijn inmiddels weer verwijderde Instagramaccount schreef Simon onlangs: "Bedankt voor jullie steun. Ik zal mijn kant van het verhalen de komende dagen delen wanneer ik de beste en meest respectvolle manier heb gevonden om die te vertellen, zowel voor de betrokken partijen als mezelf. Houd tot die tijd alsjeblieft een open mind en hart."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie