Films, Series & TV

Serie update: De Orange Is The New Black van Down Under

  1. Newschevron right
  2. Serie update: De Orange Is The New Black van Down Under

Iedere vrijdagochtend heb ik het met Fernando in Start over het laatste serienieuws. Deze keer moest het natuurlijk even gaan over de aangekondigde Daredevil spin-off, werd de nieuwe Netflix serie Marseille onder de loep genomen en hadden we het kort over de Australische gevangenisserie Wentworth. Hoe veelzijdig zijn wij?!

orange is the new black from down under

We zitten natuurlijk allemaal hevig smachtend op dat nieuwe seizoen Orange Is The New Black te wachten, maar dat duurt nog wel even (17 juni). Wil je tot die tijd toch smullen van vrouwen die elkaar met puntig geslepen tandenborstels te lijf gaan, dan kan ik het Australische Wentworth van harte aanraden. In tegenstelling tot het ietwat geromantiseerde OITNB, is Wentworth rauw, hard en een stuk dichter op de realiteit. Denk ik. Heb natuurlijk nooit in een gevangenis met alleen maar vrouwen gezeten. Was het maar zo'n feest.

The Punisher

Hoe komt het toch, dat de bad guys het in superheldenfilms en -series meestal het best doen? Laten we eerlijk zijn, Heath Ledger's Joker was in The Dark Knight toch honderd keer vetter dan die raar kreunende Christiaan Bale? Vond ik wel. Dat was toen Jack Nicholson in '89 The Joker speelde trouwens ook al zo. Villains hebben een randje. Ze hoeven zich niet te conformeren aan de maatschappij. Dat maakt ze leuk. Wat dat betreft is het dus ook niet gek, dat Netflix heeft besloten om The Punisher z'n eigen serie te geven. Okay, hij is dan misschien niet de slechterik in de puurste zin van het woord, maar dat hij schijt heeft aan alles en Daredevil er uit laat zien als een gladgestreken koorknaap is wel duidelijk. De opnames moeten nog beginnen en we krijgen van Netflix eerst nog Luke Cage, Iron Fist en The Defenders, maar ik heb nu al zin in deze. Jij toch ook?

Eerste Netflix original van Franse bodem

Nu Netflix in bijna alle landen op de wereldkaart een vlaggetje heeft zitten, wordt het voor hen ook steeds interessanter om voor de grootste landen eigen series te maken. In Duitsland zijn ze nu bezig met de opnames voor Dark, een supernatural familiedrama, en gisteren kwam de eerste Netflix Original van Franse bodem online, Marseille. Mensen die beweren dat dit het Franse antwoord op House Of Cards is, kun je gewoon publiekelijk uitlachen. Kevin Spacey maakt gehakt van Depardieu en Marseille gaat ook meer over familie, dan over politiek. Qua verhaal heeft het wel wat weg van Boss, waarin Kelsey Grammer met ijzeren vuist regeert over Chicago. Maar dan minder goed. Er gebeurt genoeg in Marseille, dus je zult je zeker niet vervelen, maar de plotwendingen zijn te makkelijk en voorspelbaar. Een klein zeventje, omdat Frans zo'n belachelijk lekkere taal is.

50 shades of grey?

Drie dagen geleden was ie er opeens, de trailer van Showtime's Submission. Een zinnenprikkelende pikanterie voor je netvlies. Ik had geen idee dat deze er aan zat te komen en los van de zin "Beautiful but unfulfilled Ashley discovers the possibilities of SM when she reads the erotic novel SLAVE by Nolan Keats." laat Showtime ook niet echt veel los over deze. Dat wordt dus 12 mei zelf maar checken of dit de 50 Shades Of Grey onder de series wordt.

Gebeurt er komende week nog wat?

Ja. Dit bijvoorbeeld.

6 mei Grace & Frankie (Netflix) Seizoen 2
Zwarte Tulp (Videoland) Seizoen 2

7 mei The Hollow Crown (BBC2) Seizoen 2

8 mei Top Gear (BBC1) Seizoen 23

10 mei Wentworth (TVNZ) Seizoen 4
Gomorra (Sky Atlantic) Seizoen 2

12 mei Submission (Showtime) Seizoen 1

Ster advertentie
Ster advertentie