Films, Series & TV

Komische serie RAMY over een moslimjongen in Amerika

foto: youtube/HULU
  1. Newschevron right
  2. Komische serie RAMY over een moslimjongen in Amerika

De ouders van Ramy vinden dat deze Egyptische Amerikaan op een leeftijd is gekomen dat hij moet gaan trouwen. Ze zien hem het liefst in het huwelijksbootje stappen met een moslimvrouw, maar Ramy weet niet hoe dat tot stand zou moeten komen: "Wat moet ik doen? Naar een moslimvrouw lopen en vragen of ik het nummer van haar vader mag?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Keerpunt Ramadan

In de komische nieuwe Hulu-serie RAMY gaat de islamitische hoofdpersoon vooral op zoek naar zichzelf. Ramy leeft normaal van dag tot dag. Hij kijkt porno en heeft seks voor het huwelijk, maar dit jaar gaat hij het tijdens de ramadan anders aanpakken. In tien afleveringen probeert hij te leven volgens de standaarden van zijn ouders. We weten binnenkort of het hem lukt, want Ramy is vanaf 19 april te zien op Hulu.

Vasthouden aan je roots

Comedian, acteur en regisseur Ramy Youssef is de grote man achter de serie. De 27-jarige grappenmaker zegt dat hij de serie heeft gemaakt, omdat mensen vaak denken dat het migrantenkind 'wit' zou willen zijn. "Dat is absoluut niet hoe ik erover denk", zegt Ramy. "Ik wil mijn roots niet loslaten, maar wel in een bar zitten in Brooklyn terwijl ik wat drink zonder alcohol. Dat is mijn interne strijd." De serie is grotendeels gericht op zijn leven en daarom is het extra tof dat zijn beste vriend in de serie, ene Steve, ook zijn beste vriend is in het echte leven.

Typische moslimfamilie is ook Amerikaans

In RAMY brengt de regisseur een typische moslimfamilie uit Amerika in beeld. "Ze zijn rommelig, eigenwijs, liefhebbend en een beetje racistisch, eigenlijk een beetje zoals iedereen in Amerika", zegt Ramy in een interview met Vanity Fair. Net als in iedere familie hebben zij ook een gek die overal tegen is. In dit geval gaat het om een oom die overal complottheorieën in ziet, antisemitisch is en vindt dat de ouders van Ramy hem veel te lief hebben opgevoed.

In gesprek met elkaar

In de serie durft Ramy Youssef alle kanten op te gaan. "De show heet RAMY en dit is hoe ik naar dingen kijk. Er zullen afleveringen zijn die moslims geweldig vinden en afleveringen waar ze minder blij mee zijn." Dat geldt volgens Ramy ook voor niet-moslims. "Ik hoop vooral dat deze verschillen in mening tussen moslims en niet-moslims tot een dialoog tussen beide groepen zullen leiden. En ik hoop dat ik daar onderdeel van mag uitmaken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie