Films, Series & TV

Dwayne Johnson kondigt liveactionversie van Disney-film 'Moana' aan

foto: Youtube: @Walt Disney Animation Studios
  1. Newschevron right
  2. Dwayne Johnson kondigt liveactionversie van Disney-film 'Moana' aan

Disney gaat een liveactionversie maken van de animatiefilm Moana uit 2016. Dat kondigt Dwayne Johnson, ook bekend als 'The Rock', aan in een video. Dwayne spreekt in de animatiefilm de stem in van halfgod Maui en zal ook in de nieuwe film die rol op zich nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moana

De film Moana, ook wel bekend als Vaiana, gaat over de tiener Moana die samen met halfgod Maui haar geboorte-eiland probeert te redden door een gevaarlijke reis op zee af te leggen rondom de Polynesische eilanden. Dwayne vertelt live vanuit Hawaii wat het eiland voor hem en zijn familie betekent. "Dit verhaal gaat over mijn cultuur en staat symbool voor de trots en kracht van mijn volk. Ik draag deze cultuur met trots op mijn huid en in mijn ziel", vertelt hij in een jaarlijkse meeting met de aandeelhouders van Disney.

Grootvader

De rol van Maui heeft een speciale betekenis voor The Rock. "Mijn grootvader Peter Maivia, beter bekend als High Chief, was een enorme bron van inspiratie voor het personage Maui. Hij kon met zijn energie de hele kamer oplichten." De acteur vertelt in de video onder andere over de opvallende uiterlijke kenmerken van zijn grootvader zoals zijn haar, zijn tattoo's en zijn lijf.

Opnames

De liveaction-film wordt geschreven door Jared Bush. Hij tekende eerder al de personages voor Moana. Er is nog niet bekend gemaakt door wie de film geregisseerd wordt en wanneer de opnames van start gaan. Wie de rol van hoofdpersonage Moana gaat spelen, is ook nog onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie