Films, Series & TV

Netflix komt met Koreaanse versie van 'La Casa de Papel'

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix komt met Koreaanse versie van 'La Casa de Papel'

Goed nieuws voor La Casa de Papel-fans! Netflix gaat namelijk een Koreaanse versie maken van de populaire Spaanse bankovervalserie. Dit is wat er tot nu toe bekend is over de nieuwe serie.

Laatste seizoen Spaanse versie

De Spaanse versie telt op dit moment nog vier seizoenen. Daar komt nog een vijfde bij, maar La Casa de Papel-bedenker Alex Piña maakte eerder dit jaar al bekend dat dat de laatste zal zijn. De nieuwe versie zal zich in Korea afspelen en wordt geregisseerd door Kim Hong-sun, die eerder tv-drama's als The Guest, Voice en Black regisseerde. Ook zal Piña actief zijn als uitvoerend producent.

'Een mijlpaal'

"Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld", vertelt Piña. "Ze zijn erin geslaagd om culturele grenzen te overschrijden en een referentiepunt te worden voor duizenden kijkers wereldwijd, vooral onder jongeren. Daarom vind ik het zo geweldig dat Koreaanse makers een eigen bewerking willen maken van La Casa de Papel. Het feit dat de serie zich afspeelt op het Koreaanse schiereiland is voor mij een mijlpaal waar ik erg blij mee ben. "

Cast

In de Spaanse serie heeft ieder lid van het bankovervalteam een bepaalde stad als schuilnaam, zoals Tokyo, Nairobi, Rio en Denver. Over de Koreaanse cast is nog niet veel bekend. Wel gaan er geruchten dat acteur Yoo Ji-tae de rol van El Profesor krijgt en actrice Jeon Jong-seo die van Tokyo. Het is ook nog niet bekend wanneer de nieuwe serie zal verschijnen. Wat wel bekend is, is dat er in ieder geval 12 afleveringen zullen uitkomen.

Het vijfde en laatste seizoen van La Casa de Papel is binnenkort te zien op Netflix. Check hieronder de trailer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie