Films, Series & TV

Nieuw seizoen 'Stranger Things' breekt Netflix-record

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuw seizoen 'Stranger Things' breekt Netflix-record

Als je een Stranger Things-fan bent, is de kans groot dat je het nieuwe seizoen afgelopen weekend al helemaal hebt gebinged. Je bent niet de enige, want de nieuwe afleveringen zijn in het eerste weekend zo vaak bekeken, dat de serie het Netflix-record heeft verbroken. Bij elkaar opgeteld werd er door abonnees wereldwijd 286,79 miljoen uur gestreamed.

Record

Stranger Things breekt met dat aantal het record voor beste debuut van een Engelstalige serie. Die titel was eerst in handen van Bridgerton, die met het tweede seizoen kijkers 193 uur liet streamen in het premièreweekend afgelopen maart. Stranger Things staat nu op nummer 1 in de Netflix-lijsten van 83 landen, ook dat is een record.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

80's track terug in de hitlijsten

Het succes van Stranger Things is ook terug te zien in de muziekhitlijsten. Het nummer Running Up That Hill van Kate Bush uit 1985, dat in meerdere afleveringen terugkomt, staat namelijk plots weer op nummer één in de Amerikaanse iTunes-hitlijst. Ook op Spotify en in andere landen is de track aan het klimmen, wat te danken is aan het massale gestream door - waarschijnlijk - Stranger Things-kijkers.

Deel 2 op 1 juli

Sinds afgelopen vrijdag staan de eerste zeven aflevering van het vierde seizoen online. Die duren allemaal meer dan een uur, wat natuurlijk een rol speelt bij het verbreken van het record. Op 1 juli volgt de rest: dan komen er nog twee episodes bij. Voor de finale-aflevering kun je gerust een hele avond uittrekken, die duurt namelijk bijna 2,5 uur lang.

Uiteindelijk komt er ook nog een vijfde seizoen, dat dan toch echt de allerlaatste wordt. Dat lieten makers Matt en Ross Duffer begin dit jaar weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie