Films, Series & TV

Gal Gadot gaat Cleopatra spelen in nieuwe film en daar is niet iedereen blij mee

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Gal Gadot gaat Cleopatra spelen in nieuwe film en daar is niet iedereen blij mee

Gal Gadot zal binnenkort te zien zijn als Cleopatra in een nieuwe historische film over de koningin van het oude Egypte. Niet iedereen is blij dat de keuze op de Wonder Woman-ster is gevallen.

Cleopatra

Cleopatra wordt een kostuumdrama, geschreven door de Grieks-Amerikaanse Leata Kalogidis en geregisseerd door Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins. Volgens bronnen kwam Gadot zelf met het idee voor de film en is de deal dit weekend gesloten.

Gadot zegt dat de film Cleopatra naar het grote scherm gaat brengen 'zoals ze nog nooit is gezien', omdat haar verhaal voor het eerst door de ogen van vrouwen verteld zal worden. Zowel voor de camera als achter de schermen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Op social media hebben veel mensen kritiek op de casting van de Israëlische Gadot als Cleopatra. Cleopatra, die bekendstaat als een van de bekendste Egyptische heersers, was van Grieks en Macedonische afkomst. "Waarom casten ze niet iemand met Noord-Afrikaans bloed! Iemand zoals Sofia Boutella! Ik word er zo moe van dat witte acteurs en Israëliërs gecast worden als farao's en in Arabische rollen!", laat iemand weten op Twitter. "Cleopatra was Grieks/Egyptisch. Egypte is een Arabisch land. Ik heb niks tegen Gal Gadot, maar dit is twijfelachtig omdat er al jaren spanningen tussen Israël en Egypte zijn", reageert iemand anders.

Toch zijn er ook mensen die wel blij zijn met Gadot als Cleopatra.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie