Naar homepage
Films, Series & TV

'Penoza' spin-off 'Doodstil' vanavond te zien op tv

bron: NPO3
  1. Newschevron right
  2. 'Penoza' spin-off 'Doodstil' vanavond te zien op tv

Fans van Penoza opgelet: de nieuwe serie Doodstil is zondag 27 december om 20.20 uur te zien op NPO3. De misdaadserie is een spin-off van de populaire hitserie Penoza en gaat over hoe het personage Luther is veranderd in een ongenadige killer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse onderwereld

Luther kennen we natuurlijk als de rechterhand van de misdaadfamilie Van Walraven uit Penoza. Ook Doodstil speelt zich af in de Nederlandse onderwereld. Als Luthers nichtje Puk plotseling bij hem voor de deur staat, eist ze dat haar oom, 25 jaar na dato, wraak neemt op de moordenaar van haar ouders.

Verleden van Luther

Door de komst van Puk wordt Luther geconfronteerd met demonen uit zijn verleden. Daarom zal de vierdelige miniserie niet alleen over het heden gaan, maar maken we ook kennis met het verleden van Luther. Het verhaal speelt zich voor een deel af in de jaren negentig toen de jonge Luther in de hasjhandel belandde. Hij moest steeds harder vechten voor zijn plekje in de drugswereld. Al snel verloor hij de grip op zijn leven en veranderde hij in een keiharde killer.

Ster advertentie
Ster advertentie