Naar homepage
Films, Series & TV

Maker van 'The Queen's Gambit' komt met een nieuwe serie

bron: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Maker van 'The Queen's Gambit' komt met een nieuwe serie

Goed nieuws voor de mensen die niet genoeg kunnen krijgen van de miniserie The Queen's Gambit. Regisseur Scott Frank maakte in de podcast The Watch bekend dat hij werkt aan meerdere nieuwe projecten voor Netflix. In één daarvan zal Anya Taylor-Joy de hoofdrol spelen.

De regisseur werkt momenteel aan een miniserie van zes afleveringen met acteur Clive Owen. De serie gaat over een oudere versie van Sam Spade, het hoofdpersonage uit de filmklassieker The Maltese Falcon. Scott wil in de serie laten zien hoe Sam zijn leven doorbrengt in Zuid-Frankrijk als zestigjarige.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe film

Daarnaast is Scott ook nog eens bezig met een verfilming van het boek Laughter in the Dark van de Russische-Amerikaanse schrijver Vladimir Nabokovs. Dat verhaal gaat over de rijke kunstcriticus Albertin Albinus. Als hij Margot Peters tegen het lijf loopt, raakt hij geobsedeerd door de jonge vrouw. Margot wil graag haar carrière als actrice een boost geven en probeert dat via Albertin te bewerkstelligen. De relatie tussen de twee is verre van liefdevol en wanneer het uit de hand loopt, besluit Margot samen met haar jeugdvriend Axel Rex Albertin van al zijn rijkdommen te ontdoen. Anya Taylor-Joy, de hoofdrolspeler in The Queen’s Gambit, zal de rol van Margot vertolken.

Het is nog niet bekend wanneer de film en serie uitkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie