Films, Series & TV

Binnenkort is het delen van je Netflix-account niet meer mogelijk

foto: Bogdan Glisik / Shutterstock.comfoto: Bogdan Glisik / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Binnenkort is het delen van je Netflix-account niet meer mogelijk

Deel jij jouw Netflix-account met vrienden en familie of maak jij misschien zelf gebruik van iemands account? Binnenkort is dat niet meer mogelijk. Netflix gaat mensen die een account delen, aanpakken zodat ze zelf nog meer kunnen groeien.

Concurrentie

Er verschijnen steeds meer streamingdiensten als Amazon Prime en Disney+. Netflix heeft ruim 200 miljoen abonnees en hoewel dat het dubbele is van Disney+, merken zij de concurrentie. Regelmatig worden de abonnementsprijzen verhoogd, maar nu gaat Netflix ook account-delers aanpakken.

Gebruiksvoorwaarden

Volgens de gebruiksvoorwaarden van Netflix mag je jouw account niet delen met mensen buiten je eigen huishouden. Veel mensen houden zich hier niet aan en daarom is de streamingdienst momenteel een nieuwe functie aan het testen die het delen van accounts tegengaat. “Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken hiertoe gemachtigd zijn”, legt een woordvoeder uit aan The Verge. Als Netflix merkt dat iemand anders dan de accounteigenaar het account gebruikt, moet die persoon zich verifiëren.

Verificatie

Die verificatie gebeurt via een code die je ontvangt via e-mail of sms. Vul je het niet op tijd in? Dan kunnen er geen films en series meer worden gestreamd. Natuurlijk kun je zo’n verificatiecode altijd met je vrienden of familie delen, maar het maakt het delen van een account wel een stuk lastiger.

Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe functie ingaat. Voorlopig wordt de deze functie alleen getest.

Ster advertentie
Ster advertentie