Films, Series & TV

Netflix neemt vanaf 2023 maatregelen om delen accounts te stoppen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Netflix neemt vanaf 2023 maatregelen om delen accounts te stoppen

Bijna iedereen kijkt films en series op Netflix, maar hoeveel van die mensen betalen ook echt voor de streamingdienst? Weinig. Uit een recent onderzoek bleek dat zo'n 34 procent van alle Nederlandse abonnees meekijkt op het account van een ander. Het populaire streamingplatform wil daar een einde aan maken en gaat daarom abonnees die hun wachtwoord delen met anderen buiten hun huishouden vanaf begin volgend jaar maandelijks een extra bedrag in rekening brengen.

3 euro extra

Met de nieuwe maatregel wil Netflix het massale delen van accounts indammen. De extra toeslag is in vijf Zuid-Amerikaanse landen al getest en vanaf 2023 wordt het nieuwe systeem wereldwijd ingevoerd. Hoeveel dat precies is, is nog niet bekend. Tijdens de testfase in de Zuid-Amerikaanse landen ging het om 3 euro extra per maand.

één locatie aangeven

Netflix kan gebruikers die accounts delen 'betrappen' doordat gebruikers één locatie als hun thuisadres moeten aanwijzen. Wanneer de streamingdienst buiten die locatie gebruikt wordt, wordt er 3 euro extra in rekening gebracht bij de accounthouder. In het geval van een korte vakantie kan de gebruiker wel twee weken lang onbeperkt Netflix gebruiken op apparaten als smartphones, tablets en laptops. Na die twee weken moet je alsnog toeslag betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie