Films, Series & TV

Netflix-abonnees mogen series niet downloaden bij reclameabonnement

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Netflix-abonnees mogen series niet downloaden bij reclameabonnement

Slecht nieuws voor (toekomstige) Netflix-gebruikers die vanaf volgend jaar van plan zijn om het reclameabonnement te nemen. Mensen die het goedkopere abonnement nemen, mogen namelijk geen films en series downloaden op hun mobiele apparaten, zo meldt Bloomberg op basis van software die is gevonden in de Netflix-app voor iOS.

'Netflix met advertenties'

Momenteel is het met alle abonnementen mogelijk om naar hartenlust series en films te downloaden. Daardoor kun je op je gemak onderweg verdergaan met bingen zonder dat je daarvoor een internetverbinding nodig hebt.

Deze optie zal helaas niet beschikbaar zijn voor Netflix-gebruikers met het goedkopere reclameabonnement. Zo ontdekte softwareontwikkelaar Steve Moser een bericht waarin valt te lezen dat "downloads voor alle abonnementen beschikbaar zijn behalve voor Netflix met advertenties". Daarbij is het niet mogelijk om terug of vooruit te spoelen wanneer een reclame in beeld verschijnt of om advertenties volledig te skippen.

Aantal abonnees gedaald

Het aantal Netflix-abonnees is de afgelopen twee kwartalen voor het eerst in tien jaar gedaald. Zo verloor de streaming-gigant in het tweede kwartaal van dit jaar maar liefst 970.000 abonnees. Een van de oorzaken voor het afnemende aantal abonnees is de sterke concurrentie van platformen zoals HBO Max, Disney+ en Amazon Prime Video. Netflix hoopt met het goedkopere reclameabonnement deze daling te kunnen remmen.

Delen van accounts

Naast een goedkoper abonnement komt Netflix ook nog met een nieuwe betaalconstructie op de proppen die het delen van accounts een halt toe moet roepen en alle gebruikers van één account moet laten betalen. Netflix heeft de nieuwe aanpak al getest en volgens het bedrijf bleek deze succesvol te zijn. Mogelijk kunnen abonnees de nieuwe betaalconstructie volgend jaar verwachten. Meelifters hebben dus nog even de tijd om 'gratis' hun favoriete series en films te kijken.

Ster advertentie
Ster advertentie