Films, Series & TV

Netflix kondigt 'Squid Game'-spelshow aan met recordprijs van $4,56 miljoen

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix kondigt 'Squid Game'-spelshow aan met recordprijs van $4,56 miljoen

De enge spelletjes uit Squid Game, zoals 'rood licht, groen licht', zullen binnenkort in het echt te spelen zijn. Netflix wekt de populaire Zuid-Koreaanse serie namelijk tot leven met de reality-spelshow Squid Game: The Challenge. Met 456 deelnemers en een prijzenpot van 4,56 miljoen dollar wordt het de grootste show ooit in de geschiedenis van reality-tv.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afvallers ongedeerd

Net als in de originele serie van Hwang Dong-hyuk gaan de kandidaten straks de strijd tegen elkaar aan in een afvalrace, bestaande uit zowel bekende als nieuwe spellen. Ze zullen onderling strategieën moeten bedenken en bondgenootschappen moeten aangaan om uiteindelijk het enorme geldbedrag te winnen. Er is wel één belangrijk verschil: afvallers blijven in tegenstelling tot in de serie ongedeerd. Zij worden simpelweg met lege handen naar huis gestuurd.

"Fans van de dramaserie kunnen zich voorbereiden op een fascinerende en onvoorspelbare reis terwijl onze 456 echte deelnemers meedoen aan de grootste spelshow ooit, vol met spanningen en onverwachte wendingen", aldus Brandon Riegg van Netflix.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanmelden

Deelnemers voor Squid Game: The Challenge kunnen zich nu aanmelden. Je opgeven kan van over de hele wereld, de enige vereisten zijn dat je Engels spreekt en ouder bent dan 21 jaar. "Er staat veel op het spel, maar het ergste is met lege handen naar huis gaan", aldus het aanmeldingsformulier.

Hoe het er nu uitziet, vinden de opnames begin 2023 plaats in het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk zullen er tien afleveringen online verschijnen.

Tweede seizoen bevestigd

Squid Game is momenteel Netflix' best bekeken serie aller tijden. In de eerste maand na de release in september 2021 werden er maar liefst 1,65 miljard kijkuren geteld. Begin deze week werd bevestigd dat er een tweede seizoen wordt gemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie