Naar homepage
Films, Series & TV

Will Smith gaat drugsbaas Nicky Barnes spelen in Netflix-film 'The Council'

foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Will Smith gaat drugsbaas Nicky Barnes spelen in Netflix-film 'The Council'

Will Smith gaat voor de nieuwe Netflix-film The Council in de huid van onderwereldbaas Leroy 'Nicky' Barnes kruipen, aldus Deadline. Barnes was in de jaren '70 de leider van de beruchte criminele organisatie The Council, die de heroïnehandel in de New Yorkse wijk Harlem in handen had. Dat is dus even wat anders dan de vrolijke Geest uit Aladdin...

Levenslang

In 1978 werd Barnes opgepakt en veroordeeld voor onder andere drugshandel en moord. Hij kreeg levenslang, maar besloot te getuigen tegen The Council, wat de ondergang van de organisatie betekende. Barnes kwam in de getuigenbescherming terecht. In 2012 overleed hij aan kanker, maar dat werd pas afgelopen zomer bekend.

Will Smith op je scherm

Het script en de regie is in handen van Peter Landesman, met wie Will eerder samenwerkte bij The Concussion. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend, maar je kan Will al eerder op het witte doek zien shinen. Op 11 oktober verschijnt namelijk Ang Lee's Gemini Man in de bioscoop en vanaf 19 januari is hij samen met Martin Lawrence terug in Bad Boys For Life.

Ster advertentie
Ster advertentie