Films, Series & TV

Rotterdamse film SHANK gaat internationaal op YouTube

foto: Screenshot YouTube: Million Youth Media
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse film SHANK gaat internationaal op YouTube

De Rotterdamse film SHANK gaat over messengeweld en wordt gepromoot op het YouTube-kanaal Million Youth Media uit London. Het kanaal heeft ruim een half miljoen abonnees en deelt alleen films voor jongeren met een speciale boodschap. Het kanaal was verrast over hoe vergelijkbaar de Nederlandse straatcultuur is met die in London.

SHANK

In de korte film, die dertig minuten duurt, is gemaakt door Rien Bexkens en Reggery Gravenbeek. In de film spelen jonge non-acteurs uit Rotterdam-Zuid en de bijrollen worden gespeeld door professionele acteurs, onder wie Imanuelle Grives, Dennis Rudge en Adison dos Reis. Het schrijversteam bestaande uit Boyd Grund, Dennis Rudge en Sandro Lima gingen in gesprek met jongeren uit Rotterdam-Zuid. Hun verhalen zijn samengevoegd en zo is het scenario ontstaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Plot

In de film volgen we Jair, een jonge drillrapper met maar een doel: streetwear ontwerpen. Stiekem brengt hij zijn creaties uit die vervolgens viral gaan. Zijn oudere neef probeert de jonge ontwerper te ontmaskeren, omdat hij niet langer verder wil als drillrapper. Jair is zich niet bewust van het feit dat de rivaal van zijn neef uit is op wraak, vanwege het neersteken van zijn broertje. De zaken nemen een wending wanneer een vergissing resulteert in de aanranding van een onschuldige vrouw. Jair wordt gedwongen om te kiezen tussen zijn eigen hoop en dromen en zijn loyaliteit en code.

foto: YouTube

Reacties

Engelsen zijn zeer te spreken over zowel de productie van de film als het plot. Zo reageert iemand: "Een krachtige film en een (helaas) goede weergave van de werkelijkheid van tegenwoordig. Hierdoor voelt het allemaal heel echt en puur. Respect voor het hele team achter deze film." Een ander schrijft: "Holy shit, deze film was intens! Ik vond het geweldig hoe het concept van wraak werd benadrukt. Je moet proberen afstand te nemen van verkeerde mensen, vooral familieleden die zo dichtbij je staan! (De neef kreeg aan het einde zijn karma voor wat hij de 13-jarige had aangedaan)."

Nederlanders spreken ook met veel lof en trots over SHANK. "Trotste tante hier. Goed gedaan heel het team!", reageert iemand. Een ander noemt de jonge cast zeer getalenteerd en mensenvragen zich zelfs af waarom deze film niet in de bios te zien is.

Ster advertentie
Ster advertentie