Films, Series & TV

Nieuw seizoen van succesvolle Netflix-serie 'Squid Game' komt dit jaar

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuw seizoen van succesvolle Netflix-serie 'Squid Game' komt dit jaar

Goed nieuws voor Squid Game-fans! Na het succes van het eerste seizoen van de serie vragen veel kijkers zich af wanneer het nieuwe seizoen van Squid Game online komt. Rondom die vraag is nu eindelijk meer duidelijkheid: streamingsdienst Netflix heeft bekendgemaakt dat het tweede deel van de serie dit jaar verschijnt.

Tweede seizoen van Squid Game

Netflix deelde het nieuws over het nieuwe seizoen van Squid Game dinsdag tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. De streamingsdienst noemde geen specifieke datum voor de release van het tweede deel van de spraakmakende Zuid-Koreaanse serie, maar bevestigde enkel dat het vervolg in 2024 zal verschijnen.

Het eerste seizoen van Squid Game is sinds 2021 op Netflix te zien. De serie neemt de kijkers mee naar een geheime locatie waar kandidaten met elkaar de strijd aangaan om een groot geldbedrag te winnen. Er zit echter ook een grote risico aan hun deelname: iedere ronde spelen de deelnemers (relatief eenvoudige) spellen, waarbij ze letterlijk hun leven riskeren. Degene die als laatste blijft leven wint uiteindelijk de levensveranderende geldprijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groot succes

Dat het eerste seizoen van Squid Game uitgroeide tot een groot succes is een understatement. De Netflix-serie werd onder meer genomineerd voor veertien Emmy's en won er zes. Daarnaast bliezen de carrières van acteurs als Lee Jung-jae, HoYeon Jung en O-Yeong su volledig op.

foto: AFP

Acteur Lee Jung-jae en regisseur Hwang Dong-hyuk met hun Emmy's voor Squid Game

Squid Game: The Challenge

In aanloop naar het tweede seizoen van Squid Game gaf Netflix mensen in real life de kans om met elkaar de strijd aan te gaan voor een bizar geldbedrag. Zo kwam het met de realityshow Squid Game: The Challenge, waarin 456 deelnemers het tegen elkaar opnemen in verschillende spellen om 4,56 miljoen dollar te winnen. Eén van de deelnemers was de Nederlandse Dylan en in Start met Fernando vertelde hij hoe hij zijn deelname aan de spelshow heeft ervaren.

Gelukkig is het in Squid Game: The Challenge niet zo dat je je uitschakeling met de dood moet bekopen, zoals in de originele serie. Dat neemt echter niet weg dat de emotionele gevolgen van je deelname aan de show groot kunnen zijn. "De emotie zat hem niet in het gevaar van het spel, maar het gevaar van de gevolgen van je uitschakeling. Je speelt voor 4,56 miljoen dollar. Dus alles wat je daar doet, doe je met honderd procent concentratie. Je beseft dat als je wint dat het heel je leven kan veranderen", aldus Dylan. Zijn hele verhaal lees je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie