Films, Series & TV

'Squid Game'-acteur aangeklaagd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Squid Game'-acteur aangeklaagd vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag

De Zuid-Koreaanse acteur O Yeong-su is aangeklaagd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, zo melden lokale media. De acteur is vooral bekend van zijn rol als Speler 001 in de populaire Netflix-serie Squid Game. De openbaar aanklager in Zuid-Korea heeft de berichten uit de lokale media over de aanklacht bevestigd.

Betast

Lokale media schreven eerder vandaag dat O Yeong-su wordt beschuldigd van het betasten van een vrouw. Het slachtoffer zou in december vorig jaar al aangifte hebben gedaan tegen de 78-jarige acteur. De politie heeft de zaak toentertijd gesloten zonder deze verder te onderzoeken. Nadat de vrouw in hoger beroep ging, is de zaak tot haar grote opluchting toch weer heropend.

De openbaar aanklager zegt dat O Yeong-su inderdaad is aangeklaagd voor seksueel overschrijdend gedrag, maar dat de berichten over de betasting "feitelijk onjuist" zijn. Hij geeft verder geen informatie over de beschuldigingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Squid Game

O Yeong-su begon zijn acteercarrière in 1967 in het theater en verscheen in meer dan 200 producties voordat hij de overstap maakte naar film en televisie. Een goede keuze, want de acteur won begin dit jaar als eerste Zuid-Koreaanse acteur ooit een Golden Globe voor zijn rol als Speler 001 in de Netflix-serie Squid Game. In deze serie spelen 456 deelnemers kinderspellen met een dodelijke afloop. De winnaar van alle spellen gaat naar huis met 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro).

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie