Films, Series & TV

Dr. Phil stopt met zijn talkshow

foto: YouTube: Dr Phil
  1. Newschevron right
  2. Dr. Phil stopt met zijn talkshow

De misschien wel bekendste psycholoog ter wereld stopt met zijn dagelijkse talkshow. Na 21 seizoenen heeft Dr. Phil vandaag bekendgemaakt geen nieuwe episodes meer te maken. "Ik ben gezegend met meer dan 25 prachtige jaren in de televisie", aldus de presentator.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Advies over taboeonderwerpen

De 72-jarige Phil McGraw werd bekend doordat hij in de jaren 90 te zien was in de talkshow van Oprah Winfrey. Sinds 2002 hostte hij dagelijks zijn eigen praatprogramma. Daarin gaf hij zijn gasten advies over allerlei zaken. Vaak ging het om taboeonderwerpen, zoals mentale gezondheid, geldproblemen, verslavingen of familieruzies. In de Verenigde Staten wordt daar nog door gemiddeld 2 miljoen mensen per aflevering naar gekeken.

"Met deze show hebben we duizenden gasten en miljoenen kijkers geholpen bij alles, van verslaving en huwelijk tot mentaal welzijn en het opvoeden van kinderen", aldus Dr Phil. "Dit is een ongelooflijk hoofdstuk van mijn leven en carrière geweest."

Viral fragmenten

Uit Dr Phils show zijn veel viral fragmenten en zelfs bekendheden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan Bhad Bhabie met haar "catch me outside"-uitspraak. Ook waren er regelmatig mensen te gast met nogal aparte verhalen. Zo was er in 2018 een dame die beweerde al ruim drieënhalf jaar zwanger te zijn. Verder kwam er een keer een vrouw langs die dacht dat ze Jezus ging baren en een vrouw die deed alsof ze kanker had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Hoewel veel kijkers wellicht iets hadden aan Dr Phils uitzendingen, kwam er ook al een tijd wat kritiek op de tv-psycholoog en zijn adviezen. Zo zou het niet per se om het welzijn van de gasten gaan, maar vooral om de entertainmentwaarde en kijkcijfers.

Ook was zijn advies soms te kort door de bocht, zo zegt bijvoorbeeld psycholoog Steven Pont in het NOS Radio 1 Journaal: "Het leven van een gast die misbruikt was, moest bijvoorbeeld in een programma van 50 minuten kantelen. Zo werkt dat niet. Ik denk dat hij soms meer schade heeft aangericht dan dat hij echt geholpen heeft."

Nog niet klaar

Wat Dr Phil nu gaat doen, is nog niet duidelijk. Hij lijkt in ieder geval nog niet klaar met werken. "Er is nog zoveel meer dat ik wil doen."

Ster advertentie
Ster advertentie