Films, Series & TV

Zuid-Afrikaanse Netflix Original 'JIVA!' zit bomvol danstalent

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Zuid-Afrikaanse Netflix Original 'JIVA!' zit bomvol danstalent

Netflix staat erom bekend Originals uit verschillende delen van de wereld te publiceren en komt dit keer met een serie uit Zuid-Afrika. De nieuwe titel JIVA! zit vol met Afrikaanse muziek, mode en vooral danstalent. Naast spetterende moves bevat het ook een inspirerend verhaal dat je vanaf 24 juni kunt bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Danseres Ntombi

JIVA! gaat over de ambitieuze danseres Ntombi (Noxolo Dlamini), die niets liever wil dan haar uitzichtloze baantje in de township Umlazi bij de stad Durban verlaten. Samen met vier andere danseressen, gespeeld door Candice Modiselle, Sne Mbatha, Stella Dlangalala en Zazi Kunene, vormt ze een dansgroep en volgt ze haar passie, in de hoop een plek in de spotlights te bemachtigen.

'Liefdesbrief aan Zuid-Afrika'

Actrice Candice noemt de serie "een liefdesbrief aan Zuid-Afrika". Op social media wordt enthousiast gereageerd op de trailer. "Het is geweldig dat er meer originele content uit Zuid-Afrika op Netflix wordt toegevoegd", schrijft iemand op YouTube. Het Zuid-Afrikaanse East Coast Radio schrijft: "Het is niet alleen origineel Mzansi [Zuid-Afrikaans, red.], maar laat ook het immense talent en de diepgewortelde cultuur van dans zien en wat die betekent voor ons als land."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie