Films, Series & TV

Dit jaar geen 'Expeditie Robinson' op tv

foto: Expeditie Robinson 2019 - RTL
  1. Newschevron right
  2. Dit jaar geen 'Expeditie Robinson' op tv

Expeditie Robinson is een van de populairste televisieprogramma's van dit moment - afgelopen seizoen keken er elke week meer dan een miljoen mensen -, maar keert helaas dit jaar niet terug op televisie. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. "De opnames van het 21ste seizoen van 'Expeditie Robinson' worden helaas uitgesteld voor een nog onbekende periode. Dat betekent voorlopig nog geen nieuw seizoen", aldus RTL Boulevard.

Alternatieve locatie

De kandidaten en de crew stonden al klaar met hun spullen om naar de Filipijnen te vertrekken, maar daar nemen de coronabesmettingen nog altijd toe. Daar naartoe reizen is momenteel zo goed als onmogelijk. "Er worden allemaal nieuwe locaties gezocht, maar wanneer we kunnen vertrekken weten we nog niet. We staan allemaal stand-by en als we een go krijgen, kunnen we weg", aldus presentatrice Nicolette Kluijver.

Uitgesteld

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson wordt dus uitgesteld, maar zeker niet gecanceld. "Van uitstel komt geen afstel, maar het garanderen van de gezondheid en veiligheid van de presentatoren, deelnemers en crew staat voorop en is leidend in de beslissing om uiteindelijk af te reizen en een nieuw seizoen van Expeditie Robinson te maken", meldt RTL.

Normaal gesproken vinden de opnames van het programma aan het begin van de zomer plaats. Begin september is dan vaak de eerste aflevering te zien en half december de finale. Afgelopen seizoen won tv-kok Hugo Kennis de expeditie. Onze eigen FunX-dj Eva Cleven werd tweede.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Expeditie Ondergronds

Expeditie-fans kunnen binnenkort toch nog een beetje aan hun trekken komen. Onlangs werd namelijk aangekondigd dat er een kinderversie van Expeditie Robinson komt: Expeditie Ondergronds. Hierin wordt een groep jongeren tussen de 13 en 16 jaar op de proef gesteld in een grottencomplex in Limburg. Ex-finalist Shary-An zal het programma presenteren en vanaf eind augustus is het te bekijken op RTL4 en Videoland.

Ster advertentie
Ster advertentie