FunX

FunX-dj Eva na Expeditie: "Niet verwacht met mijn 1.58m en kippenkracht"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. FunX-dj Eva na Expeditie: "Niet verwacht met mijn 1.58m en kippenkracht"

Wat was het toch een kapot spannende finale van Expeditie Robinson 2019! FunX-dj Eva Cleven nam het op tegen tv-kok Hugo Kennis en zangeres Shary-An. Die laatste viel als eerste af tijdens de finaleproef, waardoor Eva en Hugo overbleven. De tv-kok wist Eva uiteindelijk te verslaan, maar dat maak haar niet minder trots. In Start met Fernando vertelde ze hoe de hele ervaring voor haar was.

Kippenkracht

Eva's avontuur begon meteen op Duivelseiland, waardoor ze zich al direct keihard terug moest vechten. Zelf verwachtte ze nooit zo ver te komen:

"Nee, ik dacht: er doen een paar supersterke atleten mee die natuurlijk hartstikke ver gaan komen. Ik mag met m'n 1 meter 58 en mijn kippenkracht hopen dat ik de samensmelting haal. Maar nee, het is echt gebeurd: ik stond in de finale!"

Finaleproef

In de finaleproef begonnen de drie kandidaten staand op een paal, waar ze met een emmer water uit de zee moesten halen om zo een trechter te vullen en de dobber omhoog te krijgen. Zo kwam er een peddel vrij. Vervolgens moesten ze naar een vlot roeien en een puzzel oplossen. Met de code die daaruit kwam, moesten ze het slot ontgrendelen. Vervolgens kwam er een wapen los dat ze moesten gebruiken. Met kogels die ze uit zee moesten halen, moesten ze het doelwit twee keer proberen te raken. Een proef die volgens Eva erg moeilijk in te schatten was.

"Ik dacht bij elke proef die ik speelde: ik maak echt een kans om 'm te winnen, maar bij deze kon ik het heel lastig inschatten omdat er zoveel onderdelen waren. Er stond zoveel spanning op. [...] Op een gegeven moment stond ik ballen te werpen tegen Hugo. We stonden gelijk en toen was het van: wie er raak schiet, wint. Dat was me niet gegund, maar ik heb er geen seconde spijt van dat ik heb meegedaan. Wat een avontuur!"

Back to reality

En dan nu back to reality na zo'n lange tijd op een onbewoond eiland. Is het dan lekker om weer terug te zijn in het drukke Nederland waar je agenda volstaat met to do-lijstjes? Eva neemt in ieder geval wijze lessen mee van haar ervaring:

"Het is zo fijn om met heel weinig te leven. De spullen die we hier hebben in Nederland, heb je helemaal niet nodig om een compleet mens te zijn. Dat is wel een les die ik meeneem vanaf het eiland."

Ster advertentie
Ster advertentie