Films, Series & TV

Netflix maakt cast bekend van live-action serie 'Avatar: The Last Airbender'

foto: Nickelodeonfoto: Nickelodeon
  1. Newschevron right
  2. Netflix maakt cast bekend van live-action serie 'Avatar: The Last Airbender'

Het was een tijdje stil rondom de live-action serie Avatar: The Last Airbender van Netflix, maar nu is er eindelijk weer nieuws. De streamingdienst heeft bekendgemaakt welke acteurs de hoofdrol zullen krijgen in de serie.

Cast

De 11-jarige Gordon Cormier zal de rol van Aang vertolken. Dit is de eerste grote rol van de jonge acteur. Kiawentiio Tarbell speelt Katara, de rol van Sokka gaat naar Ian Ousley en Dallas Liu vertolkt de rol van Zuko. De cast bestaat stuk voor stuk uit jonge acteurs met een Aziatische of Native American-achtergrond. Een bewuste keuze, want eerder werd Netflix beschuldigd van whitewashing toen de live-action versie van Winx Club verscheen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Authenticiteit

Albert Kim - die eerder Sleepy Hollow schreef - is de schrijver, showrunner en executive producer van Avatar: The Last Airbender. In een blogpost benadrukte hij dat hij de authenticiteit van de verschillende culturen wil waarborgen. Ook schreef hij dat deze serie "een rijke visuele dimensie toe kan voegen aan een fantastische wereld." Wel zullen fans nog even geduld moeten hebben, want een releasedatum is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie