Films, Series & TV

Serie update: Dear White People de serie en Brad Pitt als producer

  1. Newschevron right
  2. Serie update: Dear White People de serie en Brad Pitt als producer

Er komen weer nieuwe series aan! Deze week werd bekend dat men achter de schermen druk bezig is met de voorbereidingen voor Dear White People en Feud. De eerste is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014 en Feud is een nieuw project van de maker van American Horror Story en American Crime Story. Moois om naar uit te kijken dus!

Dear white people

De film kwam uit in 2014 en deed met name in Amerika nogal wat stof opwaaien. Het verhaal over een groep donkere studenten, die op een voornamelijk witte campus te maken krijgt met vooroordelen, white privilege en sluimerend racisme, viel niet bij iedereen in goede aarde. Ondanks, of misschien juist wel vanwege, dit tegengeluid, heeft Netflix deze week bekendgemaakt dat zij Dear White People gaan ombouwen tot tiendelige serie.

Goeie zaak, want op Black-ish en Being Mary Jane na is er op tv eigenlijk weinig aandacht voor black culture. Netflix is op dat vlak sowieso lekker bezig, want in augustus komen ze met The Get Down al met een serie over het ontstaan van hiphop in het New York van de vroege jaren '80. Voor Dear White People de serie zul je iets meer geduld moeten hebben, want die zal op z'n vroegst in het voorjaar van 2017 te zien zijn.

Beef, Fittie, Feud

Jay Z die met Takeover Nas helemaal met de grond gelijk maakt, Mike Tyson die aan de haal gaat met Holyfield's oorlel en de verplaswedstrijd tussen de gansters Al Capone en Bugsy Maron. Fitties zijn van alle tijden en volgens Ryan Murphy een onuitputtelijke bron voor goeie series. Murphy, die voor FX de hitseries American Horror Story en American Crime Story maakte, zal voor zijn nieuwe serie Feud de handen ineenslaan met niemand minder dan executive producer Brad Pitt.

Het idee is om, net als bij American Horror Story en American Crime Story, ieder seizoen een compleet nieuw verhaal te vertellen. Feud begint, waarschijnlijk in het voorjaar van 2017, met de oorlog tussen twee diva's van het witte doek, Bette Davis en Joan Crawford. De twee waren de goudhaantjes van het Hollywood in de jaren '30, totdat Joan besloot om er met Bette's man vandoor te gaan. Ooooh snap. Shots fired! Bette Davis zal gespeeld gaan worden door Susan Sarandon. Dat is goed nieuws, want Sarandon is een pittige tante.

Met Murphy, Pitt en Sarandon als dream team kan dit toch haast niet anders dan een nieuwe klapper worden? En nu maar hopen dat Murphy voor seizoen twee z'n pijlen richt op het armpje worstelen tussen Tupac en Biggie. Hoe nice zou dat zijn?

Stop! Trailer time

Nieuws is leuk, maar het weerzien met oude bekenden is soms misschien nog wel leuker. De komende tijd komen veel series weer terug van vakantie en dat betekent trailers. Heel veel trailers. Leuk!

Het vierde seizoen Orange Is The New Black is vanaf 17 juni te zien bij Netflix.

Het vierde seizoen Ray Donovan is vanaf 26 juni te zien bij Showtime.

Het tweede seizoen Wayward Pines is vanaf 25 mei te zien bij Fox.

Het tweede seizoen UnReal is vanaf 6 juni te zien bij Lifetime.

Het tweede seizoen van Scream is vanaf 30 mei te zien bij MTV.

Ster advertentie
Ster advertentie