Films, Series & TV

Lize Korpershoek onderzoekt waarom haar zin in seks verdwijnt als ze een relatie heeft

  1. Newschevron right
  2. Lize Korpershoek onderzoekt waarom haar zin in seks verdwijnt als ze een relatie heeft

Lize Korpershoek zoekt in de VPRO-documentaire Mijn seks is stuk uit waarom haar zin in seks meer verdwijnt na de eerste verliefdheid. Daarvoor spreekt de 34-jarige filmmaker in haar film met een expert op het gebied van seksualiteit en doet ze een boekje open over het gebrek aan seks in haar relatie met Tim Hofman.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veilig

Het is voor sommigen misschien een gevoelig onderwerp, maar filmmaker Lize Korpershoek wil het taboe op seks juist doorbreken. Ze wil weten hoe het kan dat haar zin in seks verdwijnt op het moment dat ze zich in een relatie veilig voelt bij iemand.

Relatie
De documentaire begint met een gesprek tussen Lize en Tim, de man met wie ze sinds een paar jaar samen is. Net als in haar vorige relaties heeft ze na de eerste periode van verliefdheid nog maar weinig zin in seks. Tegelijkertijd vindt ze Tim nog steeds hartstikke leuk en wil ze hem niet verliezen. Ze vraagt hem of hij bij haar weggaat als ze zo weinig seks blijven hebben. Later in de documentaire geeft hij toe dat de verleiding om vreemd te gaan steeds groter wordt. "Maar ik wil het het allerliefst met jou doen", voegt hij daar wel aan toe.

Probleem door verlangen

In Turn Up! vertelt Lize meer over haar persoonlijke zoektocht naar haar seksualiteit waarbij Tim meer behoefte aan seks heeft dan zij: "Dat is een verschil in verlangen en daar ontstaat een probleem", zegt ze daarover. De docu heeft ze zeker dichter bij elkaar gebracht, maar Lize hoopt vooral anderen met haar docu te helpen: "Als ik niet zoveel moeite heb met kwetsbaar zijn en andere mensen wel, dan help ik ze wellicht door het bespreekbaar te maken."

Seks met anderen?

Tim heeft dus vaker behoefte aan seks, terwijl Lize er weinig zin in heeft. Daarom stelden de FunX dj's haar terecht de vraag waarom Lize hem dan niet de ruimte geeft om seks te hebben met anderen. Daar heeft ze zelf ook over nagedacht: "Dat is absoluut op een gegeven moment een optie, maar nu zitten we in een proces om te kijken of dat wel of niet nodig is", aldus Lize. "Ik moet dichter bij mezelf komen, voordat ik dichter bij Tim kan komen."

Ster advertentie
Ster advertentie