Films, Series & TV

'Pirates of the Caribbean 6' wordt reboot van filmreeks

foto: Rotten Tomatoes Classic Trailers
  1. Newschevron right
  2. 'Pirates of the Caribbean 6' wordt reboot van filmreeks

Fans van Pirates of the Caribbean wachten al jaren op het vervolg op Dead Men Tell No Tales. Nu blijkt echter dat het langverwachte Pirates of the Caribbean 6 helemaal niet verdergaat waar het vijfde deel eindigde. De film moet namelijk een reboot worden van de reeks, zo meldt producer Jerry Bruckheimer aan ComicBook.

'Rebooten is makkelijker'

De entertainmentwebsite vroeg Bruckheimer wat fans in de toekomst kunnen verwachten van Top Gun en Pirates of the Caribbean, twee populaire franchises waar hij aan heeft gewerkt. Over Top Gun zei de producer: "We weten het echt niet. In Top Gun heb je namelijk één van de meest iconische en briljante acteurs. Hoeveel films hij maakt voordat hij weer meewerkt aan 'Top Gun' is moeilijk te zeggen." Over Pirates of the Carribean was Bruckheimer een stuk korter. "We gaan 'Pirates' rebooten. Dat is makkelijker om te doen, omdat je dan niet op bepaalde acteurs hoeft te wachten."

Terugkeer Jack Sparrow?

Bruckheimer gaat verder niet in op wie hij bedoelt met 'bepaalde acteurs', maar mogelijk doelt hij op Johnny Depp. Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Depp voor het laatst te zien was als Jack Sparrow in de film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. De samenwerking tussen Depp en Disney kwam volgens de acteur ten einde nadat zijn ex-vrouw Amber Heard hem publiekelijk beschuldigde van huiselijk geweld. Hij klaagde haar daarop aan voor smaad en liet tijdens een de rechtszaak weten dat "niets ervoor kan zorgen" dat hij ooit terugkeert als Jack Sparrow, omdat Disney hem naar eigen zeggen zonder proces al had veroordeeld.

Prioriteit

Hoewel Disney nog geen officiële aankondiging heeft gedaan rondom de reboot liet het bedrijf vorig jaar weten dat Pirates of the Caribbean momenteel prioriteit heeft. "We denken dat we een heel goed en spannend verhaal hebben dat de eerdere films eer aandoet en tegelijkertijd iets nieuws biedt." Disney liet destijds ook weten dat ze ervoor open staan om Johnny Depp weer te verwelkomen als Jack Sparrow in de geliefde piratenfilm.

Ster advertentie
Ster advertentie