Films, Series & TV

'All Eyez On Me'-makers aangeklaagd voor copyright overtreding

  1. Newschevron right
  2. 'All Eyez On Me'-makers aangeklaagd voor copyright overtreding

Sinds de première van Tupacs biopic All Eyez On Me heeft de film veel te verduren gehad. Oude bekenden van de rapper zoals Jada Pinkett Smith beweerden dat bepaalde feiten niet klopten en nu krijgt het controversiële project opnieuw een klap. Een Amerikaanse journalist klaagt de makers aan, omdat zij zonder toestemming gebruik zouden hebben gemaakt van exclusieve artikelen van hem.

Gerechtigheid

Kevin Powell is journalist bij urban tijdschrift Vibe en zegt dat bepaalde scènes uit de film rechtstreeks zijn gebaseerd op zijn artikelen waar copyright op staat.

Op Facebook zegt Kevin:

"Na de film twee keer te hebben gezien de afgelopen dagen, is het mij duidelijk dat mijn exclusieve coverartikelen voor Vibe over Tupac Shakur (toen hij nog leefde), zijn gebruikt in All Eyez On Me, zonder gepaste erkenning of compensatie naar mij toe."

Hij gaat daarna verder om zijn keus voor een rechtszaak uit te leggen:

"Ik zoek gerechtigheid en een oplossing in deze zaak die compleet eerlijk is naar mij toe en al het werk dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, als auteur en als beschermer van het levensverhaal van Tupac Shakur."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie