Films, Series & TV

Maker van 'Dahmer' zegt dat hij nabestaanden van slachtoffers wél heeft benaderd

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Maker van 'Dahmer' zegt dat hij nabestaanden van slachtoffers wél heeft benaderd

Ryan Murphy, maker van de Netflix-hitserie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, zegt dat hij wél contact heeft gezocht met nabestaanden van de slachtoffers over de serie. Eerder lieten de nabestaanden weten boos te zijn over de serie, omdat zij niet op de hoogte waren gesteld.

'Niemand reageerde'

Murhpy zegt tegen The Hollywood Reporter dat het schrijven van het verhaal over Jeffrey Dahmer jaren heeft gekost. "We hebben ongeveer 3,5 jaar gedaan over het schrijven van de serie. In die tijd hebben we ongeveer twintig familieleden en vrienden van de slachtoffers benaderd", aldus Murphy, die benadrukt dat niemand op het verzoek reageerde. "Dus moesten we vertrouwen op ons fantastische team van onderzoekers."

Murphy wil de nabestaanden steunen door bijvoorbeeld een herdenkingsplek te creëren voor de slachtoffers. "Daar zijn we nu over aan het praten. En ik wil de kosten wel op me nemen."

Nabestaan niet blij met serie

Eerder lieten familieleden van de slachtoffers van Dahmer al weten niet blij te zijn met de serie. Zo hebben familieleden van Errol Lindsey, een van Dahmers slachtoffers, op Twitter laten weten niet op de hoogte te zijn gebracht van de Netflix-plannen. Dat terwijl de serie volgens Errols neef Eric traumatiserend is. "Mijn familie is boos over de serie. Het hertraumatiseert opnieuw en opnieuw, waarvoor? Hoeveel films, series en docu's hebben we nodig?"

Ook Rita, de zus van Errol, heeft gereageerd. In de serie zit een scène waarin haar emotionele toespraak in de rechtbank met precisie wordt nagespeeld. "Als ik niet beter wist, had ik gedacht dat ik dat was. Het voelde alsof ik alles weer opnieuw beleefde. Het bracht alle emoties terug die ik toen voelde", zegt ze in Insider. "Netflix had moeten vragen hoe wij ons erover voelden, maar ze hebben me niks gevraagd. Ze hebben het gewoon gedaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie