Films, Series & TV

Indrukwekkende dogumentaire 'Dogs' brengt je van Syrië naar Japan en Costa Rica

foto: youtube/netflix
  1. Newschevron right
  2. Indrukwekkende dogumentaire 'Dogs' brengt je van Syrië naar Japan en Costa Rica

Hou je van honden? Dan is de aangrijpende documentaireserie Dogs die 16 november op Netflix verschijnt misschien iets voor jou. Deze dogumentaire volgt zes verhalen over zes van die schattige viervoeters en hun baasjes uit Syrië, Italië, Japan, Costa Rica en de Verenigde Staten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevlucht uit Syrië

Een van de meest indrukwekkende verhalen in Dogs, is die van de Syrische vluchteling Ayham die zijn husky Zeus heeft moeten achterlaten in zijn vaderland. Ayham vluchtte voor de oorlog en zit nu op duizenden kilometers afstand van zijn huisdier. Dankzij videogesprekken zien ze elkaar toch nog af en toe, maar hij wil niets liever dan herenigd worden met zijn trouwe viervoeter Zeus. En daar heeft Ayham heel veel voor over.

Veiligheid

Een van de bedenkers van Dogs, Glen Zipper, zegt dat honden niet alleen lief zijn, maar ons ook een veilig gevoel geven in de wereld waarin we vandaag de dag leven. Hij zegt dat we eens zouden moeten beseffen hoeveel honden voor ons betekenen. De band tussen huisdier en baasje zou volgens hem ook de banden tussen mensen kunnen versterken.

Ster advertentie
Ster advertentie